Demo Mobiele Eenheid voor jonge Mantelzorgers

TN MEIn de hele stad zijn ongeveer 60 tot 70 jongeren geregistreerd als jonge mantelzorger bij ZwolleDoet! Daar horen zeker ook jonge Diezerpoorters bij.Op vrijdagavond 24 oktober vanaf 19:30 uur is er voor hen een demo van de politie waarbij de Mobiele Eenheid centraal staat.

De locatie is aan de Assendorperstraat 29 bij Jongerencentrum ’t WasdoM. De activiteit draait om ontmoeting, ontspannen en zorg loslaten. Opladen is belangrijk voor jonge mantelzorgers. ‘Wij richten ons op leeftijd van 12 tot 18, maar in de praktijk zien wel ook veel kinderen rond de leeftijd van 12. Maar mantelzorg komt ook al op jongere leeftijd vanaf de basisschoolleeftijd voor’, aldus Agnes Witte van Steunpunt Mantelzorg.

Tijdens de avond geeft de ME uitleg over hun werk, is er een ME-bus, is er een fotomoment met de helm, wapenstok en schild en tot slot worden de rollen omgedraaid en zien de jongeren hoe de ME’ers zich in hun werk weten te weren. Aanmelden kan tot 20 oktober bij mantelzorg@zwolledoet.nl.

Jonge Mantelzorgers AB

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/15/demo-mobiele-eenheid-voor-jonge-mantelzorgers/22389/