Huisfotografe Hedon draagt collectie over aan HCO

Hedon Rembrandtlaan 1983 TnCobie Uiterwijk levert met de honderden foto’s die ze bij Hedon maakte een bijdrage aan de geschiedenis van Zwolle. Ze creëert bij het Historisch Centrum Overijssel de ‘Collectie Uiterwijk’ en maakt zo haar foto’s voor iedereen toegankelijk.

Cobie was vrijwillig huisfotograaf bij Hedon tussen 1976 tot 1988. “In eerste instantie kreeg ik het verzoek om alles van Hedon aan te leveren bij het Historisch Centrum Overijssel, maar ondertussen komt er steeds meer eigen werk bij wat ook aan Zwolle gerelateerd is!”

“Ik ga namelijk als vrijwilliger aan de slag bij het HCO om onder meer mijn eigen collectie te digitaliseren, dat komt op de beeldbank en is dus voor iedereen toegankelijk. Ik ben altijd bang geweest voor brand in huis, toen ik hoorde dat ik een eigen collectie ‘Uiterwijk’ kreeg voelde ik me dan ook zeer vereerd en nu zijn mijn negatieven veilig!”, aldus Cobie.

Medewerkers Hedon (Jongerencentrum Salvador 1983)

Medewerkers Hedon (Jongerencentrum Salvador 1983)

Onderstaand filmpje van de overdracht is gemaakt door Henk Houtshild, in opdracht van het HCO.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/17/huisfotografe-hedon-draagt-collectie-over-aan-hco/22463/