Positieve groepsvorming bij kinderen tijdens de opvoedweek

TN NGJ OpvoedenDe Zwolse opvoedweek wordt door het Netwerk voor Jeugd en Gezin (NJG) georganiseerd en is inmiddels van start gegaan. Kinderen, ouders, kinderopvang organisaties en scholen doen mee aan deze week.  Op woensdag 29 oktober om 17:00 uur is de finale in Hedon.

Raadslid Bijan Moshaver van Groenlinks vraagt Zwollenaren om actief aan deze week deel te nemen om meer aandacht en bewustwording rondom positieve groepsvorming bij kinderen in Zwolle te creëren. “Continue aandacht voor de opvoeding en ontplooiing van kinderen in Zwolle is essentieel voor de toekomst van onze stad.”

Een van de acties is gefocust op positieve groepsvorming bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit wordt gedaan door een beweging te starten, geïnspireerd door de Ice Bucket challenge. De beweging noemt zich ‘En wat doe JIJ aan positieve groepsvorming?’ Het doel is een kettingreactie te veroorzaken door steeds opnieuw mensen per telefoon of mail uit te dagen. Vervolgens zal tijdens de finale de locatie/groep met de leukste activiteit door wethouder Ed Anker in het zonnetje worden gezet. Meer info over het programma is te vinden op www.njgzwolle.nl en www.stadskids.nl.

Hieronder een persoonlijke filmpje van de burgemeester Henk Jan Meijer:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/27/positieve-groepsvorming-bij-kinderen-tijdens-de-opvoedweek/22570/