Studenten Viaa brengen informatiemarkt Diezerpoort

Netwerken TnOp donderdagmiddag 6 november is er in Brede School Het Wonderwoud van 15:00 tot 16:30 uur een informatiemarkt waar studenten van Hogeschool Viaa de uitkomsten van studieopdrachten presenteren die betrekking hadden op de diverse buurten in de wijk Diezerpoort.

Met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die in 2015 van kracht gaat, wordt het belang van samenwerking tussen buurtbewoners en beroepskrachten steeds groter.

Studenten zijn in gesprek geweest met bewoners en met beroepskrachten in de diverse buurten van Dieze om te praten over wat ze straks van elkaar verwachten. Verder is er gewerkt aan een overzicht van (in)formele netwerken en organisaties, zodat buurtbewoners en professionals elkaar weten te vinden. De resultaten worden gepresenteerd bij verschillende kraampjes op de informatiemarkt.

Ook zal er informatie zijn over premie op actie van de gemeente Zwolle. Door Premie op Actie aan te vragen, kunnen buurtbewoners zelf, in overleg met de gemeente, hun ideeën voor buurtactiviteiten of verbeteringen in de wijk aandragen voor een financiering. Wordt de financiering goedgekeurd, dan kun je als bewoner zelf de uitvoering hiervan vormgeven. Studenten zijn verschillende ideeën tegengekomen die door bewoners kunnen worden aangedragen voor Premie op Actie.

Flyer Infomarkt Diezerpoort 06-11-2014

Buurtbewoners uit de wijk Diezerpoort en beroepskrachten van zorg- en welzijnsorganisaties zijn van harte uitgenodigd voor deze middag. Tijdens de informatiemarkt zal er thee, koffie en limonade worden geserveerd en kinderen kunnen worden geschminkt.

Informatiemarkt Diezerpoort
Presentaties van verschillende opdrachten in het sociaal domein.

Datum: Donderdagmiddag 6 november, van 15:00 tot 16:30 uur
Locatie: Brede School Het Wonderwoud aan de Beukenstraat 83 in Zwolle

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/28/studenten-viaa-brengen-informatiemarkt-diezerpoort/22576/