Bijzondere combidienst in kapel VEG Zwolle

Kapel VEG TnDe Vrije Evangelische Gemeente organiseert zondag 2 november een bijzondere dienst, vanaf 10:00 uur wordt de oogstdienst gehouden in de Kapel aan de Hogenkampsweg 25 in Dieze-Oost. Deze dienst is meteen ook een gezinsdienst; alles is qua aanpak, vormgeving, inhoud en taalgebruik gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.

Een oogstdienst staat in het teken van dankbaarheid voor de oogst, de groei van het gewas en het werk van elke dag. Tegelijk is een oogstdienst ook een dienst waarin niet vergeten wordt dat er in ons land duizenden en wereldwijd miljoenen mensen geen werk, geen eten en geen oogst hebben. Danken voor de oogst is tegelijk ook bidden voor situaties van armoede, honger en onrecht.

De VEG onderstreept dat aspect door mensen te vragen om fruit mee te nemen naar de dienst. Tijdens de dienst worden van dat fruit pakketjes gemaakt die worden uitgedeeld aan mensen die het minder hebben en voor wie een fruitpakketje een blijk van meeleven is en een extraatje wat ze zich anders niet kunnen veroorloven.

Bewust kiest de VEG er voor om de oogstdienst tot gezinsdienst te maken. “We vinden het belangrijk om kinderen al jong te leren dat onze overvloed niet vanzelfsprekend is. Vandaar deze combinatie”, aldus één van de organisatoren.

Henk van Dam is voorganger in de oogst- en gezinsdienst

Henk van Dam is voorganger in de oogst- en gezinsdienst

Kenmerkend voor een gezinsdienst is een totaal andere aanpak en invulling. De liedjes zijn voor de kinderen in elk geval bekend en te begrijpen. Het Bijbelverhaal wordt uitgespeeld door het gezin wat meewerkt en meedoet in de voorbereiding en de uitvoer van de dienst. Kinderen zijn actief betrokken bij een aantal onderdelen, er is een spiegelverhaal. Kortom: inhoud, vormgeving en accenten zijn zo gekozen dat kinderen alles kunnen volgen en kunnen meebeleven. Dat geeft aan de dienst een heel eigen sfeer die ook voor volwassenen aansprekend en verrijkend is.

De VEG hoopt heel veel kinderen met hun ouders en andere gasten te verwelkomen in deze bijzondere dienst, die wordt geleid door Henk van Dam. De Kapel is open vanaf half tien!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/29/bijzondere-combidienst-in-kapel-veg-zwolle/22596/