Licht zet inbrekers in het zicht

Politiebericht TnHet is weer vroeg donker. Dat weten woninginbrekers helaas ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt?

Bij 80 procent van de woninginbraken zijn de daders gelegenheidsinbrekers. Ze hebben niet een bepaalde woning op het oog, maar kijken waar ze gemakkelijk kunnen toeslaan. Woningen waarbij de bewoners niet thuis zijn, vinden zij aantrekkelijk. Zeker als woningen ramen openstaan of als die slecht hang- en sluitwerk hebben.

Voorkom dat jij slachtoffer wordt; licht zet inbrekers in het zicht en daar houden ze niet van. Wek de indruk dat je thuis bent, dat kan bijvoorbeeld met tijdschakelaars.

licht-zet-inbrekers-in-het-zicht

Deze schakelaars doen lampen automatisch aan en als jij in meerdere kamers licht laat branden lampen lijkt het alsof je thuis bent. Door gebruik van spaarlampen of ledverlichting blijven de kosten beperkt. Daarnaast is gebruik van goede buitenverlichting belangrijk, ook radio of televisie aan laten staan kan helpen en laat kostbare zaken niet in het zicht zoals autosleutels of laptops.

Meer op www.politie.nl.

Woninginbraak-Andijk

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/31/licht-zet-inbrekers-in-het-zicht/22656/