Nieuw popkoor in Domusica van start

Rock OuD Loud TnHet lijkt wel een trend; popmuziek gezongen door ouderen. Maar is dat zo vreemd, want de vijftigplussers zingen graag muziek uit hun jeugd. De jaren 60 en 70 muziek. Muziek die toen zo baanbrekend en opvallend was, dat die nog veel gedraaid wordt en ook nog steeds ten gehore gebracht door de beroemdste 70-plus band: The Rolling Stones.

Het grote succes van het programma The golden Oldies van BNN was de aanleiding voor de oprichting van het Rock OuD Loud popkoor in Zwolle. Het koor repeteert sinds begin oktober in een ruimte van Domusica.

De leiding is in handen van Yko Hoekstra, die vorig jaar een dergelijk koor heeft opgericht in Kampen. Hij is opgeleid op het conservatorium en geeft o.a. les op Hogeschool Windesheim.

Rock OuD Loud 2014-10-29-003

Het Rock OuD Loud popkoor is er voor 50-plussers en heeft tot nu toe twaalf leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral heren en dames. Bij de dames mist men nog sopranen en hoge alten. Je hoeft geen bladmuziek te kunnen lezen. Als je graag zingt en van popmuziek uit de jaren 60 en 70 houdt ben je harte welkom.

Rock OuD Loud 2014-10-29-002

De repetities zijn in Domusica op woensdagmiddag van half drie tot ongeveer kwart over vier. De lessen beginnen met het zingen van songs die iedereen wel kent of makkelijk te leren zijn, zodat de stem klaar is voor het moeilijkere werk.

Rock OuD Loud 2014-10-29-014

Zoals Hey Jude. Dat is voor velen bekend maar nog niet zo eenvoudig zo maar te zingen. Als je dat dan samen als koor kan doen, is het resultaat des te indrukwekkender. De sfeer is ontspannend op de repetitie en zoals een lid vertelde: “Je leert veel, het is een leuke club en je werkt ergens naartoe.”

Rock OuD Loud 2014-10-29-008

Meer informatie over de zanglessen van Yko Hoekstra vind je op www.zangleszwolle.nl. Op onze Facebookpagina staan meer foto’s van het Zwolse popkoor ‘Rock OuD Loud’.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/31/nieuw-popkoor-in-domusica-van-start/22628/