Halloween Dieze-West; waar is Casper?

Halloween Dieze-West TnIn de vroege avond verzamelden zestig kinderen zich op het vernieuwde Larixparkje voor een echte Halloween griezelavond. Griezelig was het zeker, het veld was namelijk alleen verlicht met kaarsjes. Sommige kinderen waren verkleed en anderen hadden lampions bij zich.

De avond in Dieze-West begon met een verhaal van drie spoken, de drie neven van Casper. Casper was namelijk verdwenen en alleen door het uitvoeren van zes opdrachten en het opnoemen van een spreuk kon hij terug komen. Aan alle kinderen en hun ouders de taak om Casper terug te laten komen.

Verdeeld over het Larixparkje stonden zes griezelfiguren waar kinderen in groepjes opdrachten konden uitvoeren. Veel ouders liepen met de kinderen mee, het was namelijk echt heel donker in het park. Alle groepen kregen lichtjes mee, wat zag dat er leuk uit. Bij elk goed uitgevoerde opdracht kregen kinderen snoep, in de trant van trick or treat. Een feest voor de kinderen, de snoepzakjes waren aan het einde van de avond zeker vol.

Halloween Dieze-West 2014-10-31-08

De groepjes kwamen één voor één weer terug op het verzamelpunt. Alle groepen hebben de opdrachten goed uitgevoerd, zou Casper dan toch snel terug komen? Allereerst konden de kinderen nog Marshmallows roosteren en genieten van een bekertje chocolademelk, dat was smullen!

Halloween Dieze-West 2014-10-31-14

En Casper? Na het gezamenlijk roepen van de spreuk: 1,2,3,4 Casper kom snel weer hier, kwam hij dan eindelijk terug en hij bracht ook nog wat lekkers mee!

Halloween Dieze-West 2014-10-31-27

Een griezelige, leuke en vooral gezellige avond was het zeker. Met dank aan alle inzet van actieve bewoners uit Dieze-West, wat hebben ze weer een geslaagde activiteit georganiseerd. Deze groep bewoners is meerdere avonden bezig geweest met het maken van de versiering en het opzetten van een leuk programma. Dat is absoluut gelukt, het parkje was omgetoverd in een echt Halloweenpark en kinderen en ouders hebben een leuke avond gehad!

Halloween Dieze-West 2014-10-31-29

Deze activiteit is georganiseerd in samenwerking met het jeugdwerk van Travers Welzijn. Meer foto’s van deze spannende avond vindt u in onze fotoreportage ‘Halloween Dieze-West’.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/01/halloween-dieze-west-waar-is-casper/22710/