Volksdansen, goed voor lichaam en geest

Volksdansen De Terp TnAl een aantal jaren kunnen ouderen internationaal volksdansen in De Terp. Elke donderdagmorgen van kwart over negen tot half elf wordt er in de grote zaal gedanst op muziek uit verschillende landen. Bijvoorbeeld uit Roemenië, Schotland en Israël.

De dansen zijn, net als de muziek waarop gedanst wordt, origineel, met soms een kleine aanpassing. Een mooie dans is er bijvoorbeeld een uit Israël, met de prachtige titel: De rechtvaardige zal wuiven als een palmboom. Het is een nieuwe dans ontstaan in de beginperiode van de Israëlische staat, ongeveer 1948.

De groep voornamelijk dames die hier danst is wat uitgedund door ziekte en verhuizing en iedereen wil graag aanvulling van nieuwe deelnemers. “Dansen is heel goed, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest”, vertelt Anita Oppedijk, danslerares. “Je moet voor het dansen veel van je hersencentra gebruiken, zoals voor je evenwicht, beweging, ritme, gebaren en muziek. En dat is voor ouderen heel belangrijk, om ook geestelijk fit te blijven.”

Internationaal volksdansen De Terp 2014-10-30-01

De sfeer is heel ontspannen in de groep. Er wordt veel gelachen en de muziek maakt het allemaal nog veel aantrekkelijker. Wie het gewoon eens wil proberen is van harte welkom op een donderdagmorgen, kijk op www.wijz.nu voor meer informatie.

Internationaal volksdansen De Terp 2014-10-30-02

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/01/volksdansen-goed-voor-lichaam-en-geest/22665/