Stoere kids bevrijden Indische Buurt van boze geesten

Halloween Indische Buurt TnAls de avond valt over de Indische Buurt verzamelen zich een kleine veertig kinderen bij de Vlasakkers. Zij gaan het Halloweenfeest vieren. Er is al veel activiteit bij het wijkcentrum en dat maakt kinderen nieuwsgierig.

Ze kunnen echter geen glimp opvangen want alle ramen en deuren zijn geblindeerd, gespannen wachten de jonge gasten tot de deur opengaat.

Rond zeven uur vertrekken de kinderen in groepjes vanuit de Vlasakkers om spookfiguren te zoeken. Dit jaar zitten er acht verstopt in de wijk, Dracula, Eddy de Clown, Scream, een Bosjesman, een waarzegster, een skelet, de duivel en de gruwelijke poppenzuster. Vrijdag 31 oktober kun je ze op de gekste plekken tegenkomen en dat is best schrikken.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0004

Bij elk figuur krijgen de kinderen een opdracht, dit varieert van de weg vinden in een doolhof tot bloederige draadjes happen, het proeven van monsters of blikken omgooien met lichtgevende ballen. Bij Eddy de Clown gaan ze hoepels werpen om een pompoen en daar wordt zelfs het verkeer voor stopgezet.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0047

Als alle taken voltooid zijn mogen de dappere kids terug naar de Vlasakkers, daar wacht heks Maria die ze trakteert op warme chocolademelk. Even bijkomen van de lange speurtocht, voor enkele kinderen iets te lang want zij hadden inmiddels pijn in de voeten.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0096

De duivel houdt de wacht bij de deur en laat de kinderen stuk voor stuk naar binnen. De Vlasakkers is net als voorgaande jaren omgebouwd tot het engste buurthuis uit de omgeving met een spannende spokentunnel, waar ongeveer drie dagen aan gebouwd is. De kinderen mogen zelf kiezen of door de griezelgang gaan of niet. Alle figuren zijn ook terug uit de buurt, dus het Halloweenfeest gaat verder in het wijkcentrum.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0093

Binnen wordt lekker gedanst en genoten van ranja met chips. De griezeltunnel is voor de kinderen net een kermisattractie, sommige gaan er keer op keer door. Buiten hebben de vuurkorven alleen voor de sfeer gebrand, want het is te laat om Marshmallows te roosteren. Als vervanging zijn er bloederige vingers, een warme hapje dat de rest van het jaar knakworst heet. Rond half tien wordt de avond afgesloten en gaan alle kinderen met een kleine verrassing naar huis.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0085

Het Halloweenfeest in de Indische Buurt werd georganiseerd door Wijkvereniging De Vlasakkers en het jeugdwerk van Travers Welzijn. De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet en de Coop aan de Vechtstraat voor de sponsoring van dit evenement.

Halloween Indische Buurt 2014-10-31-0138

Meer foto’s van deze avond vindt u onze reportage Halloweenfeest Indische Buurt!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/02/stoere-kids-bevrijden-indische-buurt-van-boze-geesten/22833/