Laat kinderen zien dat u meedoet met Sint Maarten

Sint Maarten duimpje ugNog een weekje en het is weer Sint Maarten. Op dinsdag 11 november gaan kinderen aan het begin van de avond in grote aantallen zingend langs de huizen. In de ene hand een brandende lampion, in de andere een zak met al het verzamelde snoep of andere lekkernijen.

Ze bellen ook bij u aan om een liedje te zingen, in de hoop daarvoor te worden beloond. Mijn snoeptrommeltje is alvast gevuld en ik ben benieuwd welke originele liedjes we dit jaar gaan horen.

Sommige bewoners vinden het prachtig al die zingende kinderen aan de deur, anderen hebben dit liever niet en er zijn zelfs mensen die net doen alsof er niemand thuis is. Om teleurstelling bij de kinderen en ‘overlast’ bij bewoners te voorkomen hebben ze in de Indische Buurt iets slims bedacht.

In de Indische Buurt verspreidt Wijkvereniging De Vlasakkers deze week raamposters. Vindt u het leuk om de kinderen aan uw deur te ontvangen, hang dan deze ‘Ja, ik doe mee flyer’ duidelijk zichtbaar op aan de voordeur of voor het raam. Op deze manier weten de kinderen waar ze wel of niet kunnen aanbellen.

Woont u in de Indische Buurt en heeft u geen flyer ontvangen, dan kunt u deze maandagmorgen tot half twaalf ophalen in wijkcentrum de Vlasakkers. Wij hopen dat u ook meedoet en de kleintjes niet in de kou laat staan.

Sint Maarten 2014 Wit

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/04/laat-kinderen-zien-dat-u-meedoet-met-sint-maarten/22892/