Resto VanHarte verlaat Diezerpoort

resto tnTussen het preisoepje en het hoofdgerecht door vertelt locatiemanager Cora Straatman de gasten dat Resto VanHarte Diezerpoort zal verlaten en zich per 1 januari 2015 vestigt in Assendorp. Aan sommige tafels geeft het direct geroezemoes. Het college van burgemeester en wethouders is vanavond ook aangeschoven en het nieuws lijkt wijkwethouder Nelleke Vedelaar het meest te raken. “Ik schrik hier echt van.”

Volgens de wethouder is er juist in onze wijk behoefte aan een restaurant zoals Resto VanHarte. Ze zag liever dat nog meer mensen in onze wijk gebruik maken van de goedkope en laagdrempelige voorziening.

Maar juist in dat laagdrempelige zit het probleem. Volgens Cora Straatman werpt de locatie in de Terp toch een drempel op. “Mensen zien de Terp als iets van Arcadia, iets voor oudere mensen en we willen juist meer diversiteit, meer jongeren. Resto VanHarte is voor alle leeftijden.”

Resto 2

Hoewel veel gasten begrip hebben voor de argumenten van de manager, is niet iedereen blij met de verhuizing. Je hoort opmerkingen als “je kunt er niet gratis parkeren”, “dan wordt het vast door studenten overgenomen” en “het is niet meer lekker dichtbij.” Resto VanHarte zal ongetwijfeld alle voordelen tegen de nadelen hebben afgewogen en Cora Straatman praat enthousiast over de nieuwe locatie. Dit concept verdient lof, waar het ook gehuisvest is, maar onze wijkwethouder blijft het jammer vinden dat het restaurant Diezerpoort gaat verlaten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/06/resto-vanharte-verlaat-diezerpoort/22898/