Toverwoord stelt buurt gerust

DSC_3622-StudentenflatsDe opkomst bij de Wijkgesprekken in Dieze-West was groot. Ondanks de viering van Sint Maarten in de wijk, namen tientallen buurtbewoners de moeite om naar de Creatieve Coörperatie in de Esdoornstraat te komen.

Er stonden dan ook belangrijke en interessante onderwerpen op de agenda, waaronder de bouw van studentenwoningen aan de Burgemeester Drijbersingel.

Bewoners uit de Eikenstraat en de Noteboomstraat kwamen speciaal voor Mario Peters van HorEquip. Peters informeerde de belangstellenden over de komst van 82 studentenwoningen in een voormalig kantoorgebouw aan de Burgemeester Drijbersingel.

De ervaringen van de buurtbewoners met de anti-kraakwachten was in het verleden niet positief. Feesten op het dakterras en muziek uit openstaande ramen leidde regelmatig tot flinke geluidsoverlast. De verwachting van de bewoners was dan ook gespannen: hoeveel lawaai kunnen 82 studenten wel niet produceren?

Peters had aan één woord genoeg om de meeste onrust weg te nemen: “huismeester”. De verhuurder gaat in het pand een huismeeester aanstellen. Deze krijgt een eigen woonruimte op de begane grond. De huismeester is altijd aanspreekbaar en de schakel tussen bewoners en buurt. De huismeester zorgt, om het in Peters woorden te zeggen: “voor orde, rust en netheid.”

Een andere zorg van de buurtbewoners betreft de parkeerdruk. Ook hier kon Peters de bewoners geruststellen: het pand heeft een parkeergarage voor 69 voertuigen. Dat zijn weliswaar 13 plekken minder dan het aantal appartementen, maar niet iedereen heeft een auto.

Op een ander punt kon Peters de buurt nog niet geruststellen: de verkeersdruk. Met name de bewoners van de Noteboomstraat maken zich zorgen over het aantal voertuigen dat zich door de smalle straat moet persen. Ook de gemeente kon op dit punt geen geruststellende woorden spreken. Hoewel de verwachting is dat het meeste verkeer door de Eikenstraat zal rijden, is het afwachten welke route de nieuwe bewoners gaan kiezen.

Trouwens… de functie van huismeester is nog vacant.

DSC_3619-BorderMakerDSC_3621-BorderMakerDSC_3618-BorderMaker

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/12/toverwoord-stelt-buurt-gerust/23037/