Ophokplicht in dierenweides Diezerpoort

TN De Vlasweide 18-11-2014De constatering van vogelgriep in Nederland heeft ook gevolgen voor onze wijk. Alle dierenweides in Dieze en de Indische Buurt zijn tijdelijk gesloten vanwege de vogelgriep. De Vlasweide, buurtboerderij De Ramshorst en de dierenweide in Het Noorden zijn uit voorzorg dicht om verdere verspreiding van deze zeer besmettelijke variant van het virus te voorkomen.

In heel Nederland geldt er een vervoersverbod voor pluimvee, eieren en mest. Ook geldt er een ophok- en afschermplicht voor kinderboerderijen. Dit betekent dat het pluimvee afgeschermd wordt, zodat ze niet in direct contact kunnen komen met andere dieren of mensen.

“Door het vervoersverbod vraag ik me af hoe ik de komende dagen aan voer voor mijn Kerkuil moet komen. Die eet namelijk ééndagskuikens”, aldus Tebbe Bonder beheerder van de Vlasweide.

De nu uitgebroken variant van de vogelgriep is niet alleen zeer besmettelijk, hij kan ook van dieren overgebracht worden op mensen. Besmetting van mens op mens is niet mogelijk.

De dieren mogen wel verzorgd worden door de beheerders. De sluiting van de buurtweiden geldt minimaal tot woensdagmorgen half twaalf, dan worden door het Rijk nieuwe maatregelen bekend gemaakt.

Tebbe Bonder met zijn Kerkuil

Tebbe Bonder met zijn kerkuil

De Ramshorst heeft ook haar pluimvee binnen

De Ramshorst heeft ook haar pluimvee binnen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/18/ophokplicht-in-dierenweides-diezerpoort/23090/