Ontmoeten staat centraal bij wijkgesprek Dieze-Oost

Wijkgesprek Dieze-Oost TnTheater Young Ones is de locatie voor het wijkgesprek met bewoners van Dieze-Oost. Dit keer geen traditionele avond maar een ontmoeting met allerlei organisaties in en voor de wijk rondom een tafel.

Enkele aanwezigen op dinsdag 18 november zijn het Wij Bedrijf Dieze-Oost, Resto VanHarte, Frion houtbewerking, aannemer Nijhuis Bouw, Wijkkrant Diezerpoorter en vanzelfsprekend de gemeente Zwolle.

Deze laatste heeft twee belangrijke gespreksonderwerpen; de prullenbakken en daarmee samenhangend het zwerfvuil en de oprichting volgend jaar van het Sociaal Wijkteam Oost. Daarvoor geven wijkbeheerder Ben Scherluit en wijkwethouder Nelleke Vedelaar acte de présence.

De wijkwethouder geeft in de antwoorden op vele verontruste vragen van bewoners mee dat de gemeente er alles aan doet om de veranderingen in de zorg volgend jaar zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is een hele ingrijpende operatie, maar de gemeente laat niets aan het toeval over om mensen die zorg te geven die nodig is. Waar het nu nog niet duidelijk is hoe het tot nu toe geregeld was, daar laat ze de mensen niet in de kou staan. Dat betekent wel bezuinigingen op andere punten bijvoorbeeld op vernieuwing van de straatverlichting.

Wijkgesprek Dieze-Oost 2014-11-18-03 Nieuwbouw

De tafel met de nieuwbouw in Dieze-Oost

De aanwezige aannemers maken goed duidelijk dat er veel gebeuren gaat op gebied van woningbouw. Nieuwe flats komen op de plaats van de oude die worden afgebroken. Daar komen voornamelijk huurwoningen in. Er komen koopappartementen voor starters op de hoek van de Zerboltstraat en de Hogenkampsweg. Beide projecten gaan op niet al te lange termijn van start.

Wijkgesprek Dieze-Oost 2014-11-18-02 Frion

De tafel met producten van Frion houtbewerking

Frion legt uit wat zij doet in de wijk en welke verbindingen er worden gelegd met anderen, zoals verzorgingshuis De Esdoorn en winkels in de buurt. Resto VanHarte is nog even van de partij en gaat volgend jaar naar de Enk. Maar dat betekent niet dat zij voor de wijk verloren gaat. Iedereen is nog steeds van harte uitgenodigd om een vorkje me te prikken.

Redactie Diezerpoorter met v.l.n.r. Wilma, Michiel, Els, Gré, Job, Cobie, John en Joke

Vrijwilligers Wijkkrant Diezerpoorter met v.l.n.r. Wilma, Michiel, Els, Gré, Job, Cobie, John en Joke

Tot slot Wijkkrant Diezerpoorter die haar gezicht laat zien en de wijkagent die ook een vinger aan de pols houdt wat betreft de veiligheid in de wijk. Een drankje besluit deze geanimeerde avond. Het lijkt er op dat de opzet met standjes, waar verschillende organisaties zich laten zien en waarbij een gesprek mogelijk is, geslaagd is.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/20/ontmoeten-staat-centraal-bij-wijkgesprek-dieze-oost/23128/