Gemeente verslikt zich in renovatie Dieze-West

Containers Bollebieste TnAlle bewoners van de Bollebieste hebben eind augustus een brief van de gemeente Zwolle ontvangen over het omgekeerd inzamelen. Met het nieuwe afvalsysteem zou eind dit jaar een begin worden gemaakt. Om dit te realiseren is een bedrijf in opdracht van de gemeente begonnen met het plaatsen van ondergrondse containers.

“Daar is iets mis gegaan met de planning”, vertelt wijkbeheerder Ben Scherluit. “Wij hebben namelijk geen rekening gehouden met de grootscheepse renovatie van de buurt, die ook in deze maand van start ging. Die twee projecten zitten elkaar danig in de weg en daarom heeft de gemeente besloten nog even te wachten met het plaatsen van de laatste ondergrondse containers. Als het omgekeerd inzamelen van start gaat krijgt elke bewoner daarvan bericht.”

Container Sint Josephplein

Op het Sint Josephplein kan de container geplaatst worden, maar in veel straten is de renovatie spelbreker

Op de oude voet verder
Tot het einde van de renovatie gaat alles nog op de oude manier. Eén keer in de twee weken de grijze container aan de weg met restafval, één keer in de twee weken de groene container met groente-, fruit-, en tuinafval en één keer in de vier weken de blauwe container met papier.

“Er mag geen afval geplaatst worden bij de nieuwe ondergrondse containers”, benadrukt Scherluit. “Dat mag sowieso niet. Laten we de buurt netjes houden en restafval niet op de straat gooien of bij containers neerzetten. Heb je afval, doe het in je eigen container of in de prullenbakken en voorkom vervuiling. Dat is belangrijk ook in verband met het voorkomen van muizenplagen en dergelijke. Het aanzicht van de buurt is ook heel wat waard, zeker als straks de renovatie achter de rug is. Bedankt voor de medewerking.”

Kabels bij containers Bollebieste

Kabels en leidingen verhinderen soms de plaatsing van een ondergronds container

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/23/gemeente-verslikt-zich-in-renovatie-dieze-west/23160/

1 reactie

    • Oosterhuis F on 24 november 2014 at 10:33

    Er staan nu al drie grote containers bij mensen thuis. En dan is er nog het blauwe kistje voor chemisch afval. Ik had gehoopt dat dit door de nieuwe afvalinzameling minder zou worden, maar dat wordt juist meer. De GFT container blijft, de grijze container wordt plastic afval container, de blauwe container voor papier blijft, en het kistje voor chemisch afval ook. Straks moet je ook nog een zak klaarzetten om afval voor die ondergrondse container te verzamelen, want je loopt daar niet met elk stuk afval telkens naar toe. Gevolg: kapotte stinkzakken door huisdieren en hygiëne verlies. Dat is nu al zo met de GFT container, die ontzettend veel fruitvliegen oplevert ’s zomers. Dat wolkt allemaal je keuken binnen, waar de spuitbus tegen insecten al klaar staat. Ook lekker fris

    Ondertussen staan hier de fietsen en spullen van de bewoners op het trottoir, want er is door al die huisvuilcontainers/zakken geen ruimte meer in schuurtjes of op de eigen erfjes, waar toch al weinig ruimte is om te zitten of te leven. Dit speelt helemaal bij wat grotere gezinnen. Die hebben spullen: stepjes, fietsen, speelgoed, scooters. Dat kun je zo langzamerhand niet meer op je terrein of in je schuur kwijt. Laat staan dat je met je kleine stukje grond nog wat leuks kunt doen.

    Er was juist behoefte aan vermindering van al die huisvuil opslag hier. Ik meende dat dat de bedoeling ook was van die ondergrondse opslag.

Reacties zijn uitgeschakeld.