Spelende mens bij Gezondheidsplein deBolleBieste

Open dag Gezondheidsplein deBolleBieste TnGezondheidsplein deBolleBieste is ongeveer een half jaar geleden geopend, dus nu is het tijd om iedereen in Dieze-West hiermee nader kennis te laten maken. Op zaterdag 23 november is er een open dag gehouden met het thema de ‘Spelende Mens’, waar het centrum laat zien hoe je op een leuke manier gezond kunt blijven.

“Dieze-West had eigenlijk geen eigen huisartsenpraktijk met een uitgebreide functie,” legt huisarts Edy de Jong uit, “dus toen wijkcentrum Rembrandtien leeg kwam te staan, zagen we een kans om ons doel te realiseren. Nu is hier een prachtige plek voor de bewoners van Dieze-West die een zorgvraag hebben.” Met de tandarts even verder op de Rembrandtlaan is dat helemaal af.

Open dag Gezondheidsplein deBolleBieste 2014-11-22-009

De Jong benadrukt dat Dieze een wijk is met veel problemen. Bijvoorbeeld armoede, scheidingen met vaak schulden tot gevolg, ziekte, problemen met kinderen (opvoeding). Er worden wel initiatieven ontplooid op kleine en grote schaal voor de bewoners, maar als je zelf veel aan je hoofd hebt, is het niet altijd makkelijk daar aan mee te doen. Er wonen ook veel buitenlanders die hun eigen problemen hebben als het niet beheersen van de Nederlandse taal. Daarom is het goed dat er zorg in de buurt is.

Links op de foto huisarts Edy de Jong

Links op de foto huisarts Edy de Jong

Aan de Rembrandtlaan nummer 10 zijn veel verschillende zorgverleners bij elkaar gehuisvest. Behalve een huisartsenpraktijk is er een apotheek, fysiotherapie (een onderdeel van Fysiotherapie Holtenbroek), ergotherapie en natuurlijk de praktijkondersteuners. Die komen in beeld als je bijvoorbeeld lichte psychische klachten hebt.

Open dag Gezondheidsplein deBolleBieste 2014-11-22-027

Een belangrijke organisatie die ook in het Gezondheidsplein is gevestigd is Buurtzorg. Voor verpleging en verzorging thuis kun je bij hen terecht. Buurtzorg is landelijk bekend geworden door een eenvoudige opbouw van de organisatie zonder bureaucratie. Kiezen voor Buurtzorg betekent dat de patiënt een persoonlijke begeleider krijgt die samen bespreekt hoe er gewerkt gaat worden. Maar ook Buurtzorg heeft te maken met de landelijke veranderingen in de zorg, waarbij de gemeente het voor het zeggen krijgt. Wat dat gaat betekenen in de praktijk vanaf 1 januari 2015 is nog niet bekend.

Open dag Gezondheidsplein deBolleBieste 2014-11-22-007

Het Gezondheidsplein kan terug zien op een geslaagde middag met veel bezoekers die een goed beeld hebben gekregen van wat dit centrum Dieze-West te bieden heeft.

Open dag Gezondheidsplein deBolleBieste 2014-11-22-022

Meer foto’s van de open dag bij Gezondheidsplein deBolleBieste vindt u op Facebook Diezerpoorter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/24/spelende-mens-bij-gezondheidsplein-debollebieste/23174/