Tentoonstelling ‘sPECtaculair’ bij HCO

logo PECPEC Zwolle bestaat bijna 105-jaar. De verovering van de KNVB Beker zorgde in april 2014 voor een golf van enthousiasme. Daarom nu de expositie ‘sPECtaculair’ bij het Historisch Centrum Overijssel van 16 december 2014 tot 6 maart 2015.

Openingstijden zijn van dinsdag tot donderdag en vrijdagochtend. Gratis entree. Onder de noemer de noemer ‘FOTOontdekkingen’ brengt het HCO diverse onderwerpen uit de stad in beeld.

De expositie bestaat uit zes periodes en bevat beelden uit diverse tijdvakken. Onder meer met de overstap naar het betaald voetbal.

Ook zijn er historische en recente films. Een echte PEC Zwolle-kenner verzorgt rondleidingen en voor kinderen is er een speurtocht.

Jos van Benthem Bekerfinale web ab

viering bekerfinale, foto van Jos van Benthem

Bijzonder op de expositie is dat de hele finalewedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax in zijn geheel film op is terug te zien. Het HCO zit aan de Van Wevelinkhovenstraat. Meer informatie via het HCO.

PEC FC Vlaarding 1978 1979 web ab

1979, Koko Hoekstra brengt met een kopbal de stand op 3-0 voor de Zwollenaren, foto van Jan Drost

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/25/tentoonstelling-spectaculair-bij-hco/23194/