Sint brengt bezoek aan wijkcentrum Dieze-Oost

Sint in Dieze-Oost tnVoor de ingang van Wijkcentrum Dieze-Oost aan de Zerboltstraat staat een groepje kinderen te zingen. Het klinkt een beetje bedeesd, maar ze zien Sinterklaas dan ook in de verte al aankomen. Ouders moedigen aan en zetten in: Dag Sinterklaasje, da-hag. “Nee, nee” wordt er paniekerig geroepen, “hij gaat nog niet weg!”

Sint Nicolaas heeft de paniek niet gemerkt  en samen met twee zwarte Pieten geeft de goedheiligman handjes, deelt snoepjes uit en wordt even later in een zaaltje van het wijkcentrum ontvangen. De troon van de bisschop is een bont versierde stoel die midden in een kring van ‘kraampjes’ staat. Vrijdag 28 november is het Sinterklaasmarkt en bezoekers kunnen nu goedkoop cadeautjes inslaan, want het is kwartjes werk. De kleintjes hebben echter geen oog voor de koopwaar. Met grote ogen kijken ze naar Sint en zijn Pieten. “Mooi hè,” zegt  Jan Eshuis. Hij staat zichtbaar te genieten van de vrolijke opwinding.

“Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje”

Jan Eshuis is penningmeester van de ANGO, Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, afdeling Salland en één van de initiatiefnemers van de Sinterklaasmarkt. De Ango werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen zoals die zijn ontstaan als gevolg van een beperking of chronische ziekte. Vandaag staan de kleine mensen centraal. Dat is te horen ook. Het zaaltje vult zich met een groep kinderen van de naastgelegen Obadjaschool. De Obadjaschool verzorgt onderwijs voor leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap. Sint vindt ze duidelijk allemaal even lief. “Henry, kom jij even bij Sinterklaas op schoot?” Dat durft Henry wel.

Jan Eshuis ontvangt Sint Nicolaas

Foei Piet, die stoel is voor Sinterklaas!

“Mooi hè,” klinkt het weer. Het bestuur van de ANGO heeft ervoor gezorgd dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Op een grote tafel achter in de zaal liggen splinternieuwe cadeaus. “Dat speelgoed heeft een sponsor overgehouden van een beurs en toen mochten wij dat hebben.”  De penningmeester glundert en voelt zich misschien ook wel een beetje Sinterklaas. Van het kwartjes werk moet de vijfentwintig euro huur voor het zaaltje betaald worden. “Dat is exclusief de koffie en thee. Maar als de opbrengst de kosten niet dekt dan heeft Ango nog wel iets in kas, ”mompelt Jan. Vrolijke kinderen en een gelukkige penningmeester. Mooi hè.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/29/sint-brengt-bezoek-aan-wijkcentrum-dieze-oost/23225/