Sinterklaas bezoekt kinderen Indische Buurt

Sinterklaasfeest Vlasakkers TnHet is grimmig koud en er is geen kip op straat. Alleen bij het Bankabruggetje staat tientallen ouders en kinderen paraat. Zij wachten op de Sint en zijn Pieten die zaterdag 29 november een bezoek brengen aan de Indische Buurt.

In de verte hoor je sinterklaasliedjes. De klanken, gespeeld door Pietenband de Notenkrakers, komen langzaam richting de brug. Aan de andere kant van de Nieuwe Vecht komt Sinterklaas met nog twee pieten aangelopen.

Rinka Bouma, penningmeester van Wijkvereniging De Vlasakkers, verwelkomt de goedheiligman en al zijn hulpjes. Zij nodigt hen uit voor een wandeling door de vernieuwde buurt en onder begeleiding van de muziekpieten gaat het bonte gezelschap richting het buurthuis.

Sinterklaasfeest Vlasakkers 2014-11-29-05

Dit jaar is de route korter dan normaal, de hele wijk is net te lang voor de vele korte beentjes die meelopen. We gaan vanaf de Bankastraat door de Borneostraat, Soendastraat, een stukje Sumatrastraat en dan linksaf via de Madurastraat naar de Vlasakkers. Onderweg delen pieten pepernoten uit en haalt de Sint steeds meer kinderen uit huis en neemt ze mee naar het wijkcentrum.

Sinterklaasfeest Vlasakkers 2014-11-29-06

In de Vlasakkers wacht de warme kachel en voor iedereen koffie met speculaas of een ander drankje. Sinterklaas gaat met Domme Piet en Gekke Piet in een apart kamertje zitten om het grote boek door te nemen, een mooi moment om sinterklaasliedjes te oefenen. Selina en Youri kennen er wel een paar en komen voorzingen.

Sinterklaasfeest Vlasakkers 2014-11-29-19

Na een korte pauze komt Sinterklaas de grote zaal weer in. De liedjes vond het prachtig en de Sint vraagt of er ook ouders zijn die zo mooi kunnen zingen. Hij vraagt Rudi Groen en Mariska Mud bij zich en laat hen samen een liedje zingen. Ietwat verlegen zet het tweetal ‘Zie ginds komt de stoomboot’ in. Daarna worden alle zesenvijftig kinderen één voor één bij Sinterklaas geroepen en krijgen een mooi cadeau, waar ze erg blij mee zijn.

Sinterklaasfeest Vlasakkers 2014-11-29-29

Wijkvereniging De Vlasakkers kan terugkijken op een geslaagd en drukbezocht sinterklaasfeest. “We willen alle ouders en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige dag.”

Sinterklaasfeest Vlasakkers 2014-11-29-41

Meer foto’s van het sinterklaasfeest in de Vlasakkers vindt u op de facebookpagina van Wijkkrant Diezerpoorter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/11/30/sinterklaas-bezoekt-kinderen-indische-buurt/23237/