Vijf buurtsportcoaches actief in Zwolle

Buurtsportcoaches ugTijdens het wijkgesprek Indische Buurt zijn twee buurtsportcoaches al aan u voorgesteld, maar sinds oktober 2014 zijn er vijf actief in Zwolle. SportService Zwolle, WijZ en Travers hebben de handen in een geslagen om Zwollenaren te stimuleren om een gezonde en actieve levensstijl aan te nemen.

Buurtsportcoaches gaan actief de wijk in om mensen te ondersteunen en helpen met alle soorten vragen die er leven op het gebied van sport en bewegen. Zij richten zich voornamelijk op Zwollenaren boven de achttien in de wijken Diezerpoort, Holtenbroek, Kamperpoort en Aa-landen.

Daarbij hopen de buurtsportcoaches met name specifieke doelgroepen die meer aandacht verdienen te kunnen ondersteunen en leggen zij een verbinding tussen sportverenigingen, zorg en welzijn in de buurt.

Buurtsportcoaches Annejet Cramer (SportService Zwolle) en Linda Schwering (WijZ) zijn actief in Holtenbroek en Aa-Landen. Dorien Vogel (SportService Zwolle) en Marloes Holterman (WijZ) in Diezerpoort en Kamperpoort. Yassine Assa (Travers) is werkzaam in beide stadsdelen. Daarnaast hebben de vijf sportcoaches gezamenlijk een stedelijke functie.

“Buurtbewoners kunnen met al hun sport en bewegen vragen bij ons terecht. We hopen zo een vast aanspreekpunt in de buurt te worden”, aldus buurtsportcoach Annejet Cramer.

Buurtsportcoaches Zwolle

Sport- en Beweegspreekuur
De buurtsportcoaches komen naar jou toe deze winter. Ben jij benieuwd welke beweegmogelijkheden er voor jou in de wijk zijn, opzoek naar een maatje / groepje om samen mee te sporten of op zoek naar tips voor een gezonde leefstijl? Dan is het sport & beweegspreekuur hiervoor een goed begin. Bij onze buurtsportcoaches kun je vanaf nu elke maand vrijblijvend terecht met al jouw sport en beweegvragen.

In Diezerpoort:
1e woensdag van de maand: van 10.00 tot 11.00 uur in Dienstencentrum De Terp
3e maandag van de maand: van 10.00 tot 11.00 uur in Wijkcentrum de Vlasakkers
4e woensdag van de maand: van 08.30 tot 09.30 uur in Brede School Het Wonderwoud

Meer informatie
Mocht u vragen hebben voor de buurtsportcoaches in Zwolle, kom dan langs bij een van de sport- en beweegspreekuren of neem dan contact met ons op via: 038 – 423 66 86.

Sport en Beweegspreekuurt

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/12/03/vijf-buurtsportcoaches-actief-in-zwolle/23305/