Kerstmarkten en winterfairs in Dieze

winterfair tnMet de winterfair bij het Leger des Heils aan de Burgemeester Drijbersingel begint het winterse feestseizoen. Duidelijk te herkennen aan de hapjes, drankjes, kerstmuziek, lichtjes en vrolijke gezichtjes. De geuren en kleuren aan de rand van de gracht zijn uitnodigend, maar er is geen sprake van drommen bezoekers. Je kunt op je gemakje de uitgestalde waren bekijken. En hoe gaat het met de omzet? “Niet zo best,” klinkt het verrassend vrolijk van achter de kraam, “we zijn hier voor de gezelligheid.”

Ieder jaar opnieuw, dienen zich in onze wijk verschillende winterfairs en kerstmarkten aan. De feestelijke bijeenkomst aan de singel is de eerste. Je ruikt de geur van vers gebakken poffertjes bij binnenkomst links en de warme erwtensoep twee rijen verder rechts. Hier tussen staat een bonte verzameling kramen  waar zelfgemaakte waar wordt aangeboden.

Deze vrijwilligers maken met liefde een kop snert of warme chocolademelk voor je klaar

Deze vrijwilligers maken met liefde een kop snert of warme chocolademelk voor je klaar

De één houdt van knutselen met papier en de ander haakt er lustig op los in alle kleuren garen die je kunt bedenken. En allemaal willen ze graag hun spulletjes verkopen.

Nelleke en Dieuweke, twee meiden met een passie voor haken

Nelleke en Dieuweke, twee meiden met een passie voor haken

Naast het werk van hobbyisten zijn er ook veel producten uit het 50/50 workcenter te vinden. Het 50/50 workcenter is een onderdeel van het Leger des Heils en bestaat uit verschillende werkplaatsen. De producten variëren van meubilair uit de houtwerkplaats tot kaarsen in allerlei vormen en kleuren. Natuurlijk mogen de kerststukjes niet ontbreken.  Ze zijn groot of klein geschikt in vijftig tinten groen en met of zonder kaarsje in het midden. Je kunt er tulband proeven en wanneer je niet van kant en klaar gebak houdt, dan kun je glazen potten kopen die zijn gevuld met alle ingrediënten voor een eigen baksel. Het aanbod is divers.

winterfair

Binnen in de Brasserie wordt een warme stamppot geserveerd en dat is geen gek idee, want de winter heeft zich eindelijk aangediend. Bij de vuurschalen buiten kunnen bezoekers ook even op temperatuur komen, of lekker de handen warmen aan een beker warme chocolademelk. Alle ingrediënten voor een geslaagde winterfair zijn aanwezig. Alleen de bezoekersaantallen zijn wat magertjes. Mocht u deze winterfair gemist hebben, dan zijn er nog herkansingsmogelijkheden om van de traditionele kerstsfeer te proeven. Hieronder een aantal voorbeelden. Veel plezier!

  • Op woensdag 10 december wordt er van 15:00 uur tot 17:00 een kerstmarkt gehouden in de grote zaal van de Terp aan de Radewijnstraat 1
  • Op zaterdag 13 december wordt er van 10:00 uur tot 13:00 uur een rommelmarkt en kerstmarkt gehouden bij de Esdoorn
  • Op woensdag 17 december wordt om 17:00 tot 20:00 de kerstmarkt Dieze-Oost gehouden aan het Simon van Slingelandtplein
  • En op 17 december is er het kerstdiner bij Resto VanHarte in de Terp
Meubels uit de houtwerkplaats van het 50/50 Workcenter

Meubels uit de houtwerkplaats van het 50/50 Workcenter

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/12/06/kerstmarkten-en-winterfairs-in-dieze/23376/