Proeftrainen bij V.V. Dieze West

VV Dieze West ug logoVoetbalvereniging Dieze West is niet zomaar een club, maar een club met een toekomst, een stabiele club met grote plannen. Het nieuwe elan dat duidelijk voelbaar is binnen de voetbalvereniging, zorgt voor belangstelling van zowel nieuwe spelers als sponsoren.

Technisch jeugdcoördinator Henk Jonkers formuleert het zo: “We hebben een duidelijk doel en daar gaan we in een rechte lijn op af: Een stabiele club binnen de Zwolse amateursport en maatschappelijk betrokken.”

Voor een stabiele toekomst is echter een goed georganiseerde jeugdafdeling nodig. Jong talent binnen de eigen gelederen moet kunnen doorgroeien. Vandaar dat er na jaren van ‘gezellig een balletje trappen’ nu een duidelijke structuur en een technisch jeugdplan gelden. Vijf gediplomeerde jeugdtrainers brengen de (overwegend) jongens en meisjes de beginselen van het spel bij. “Ben je jonger dan zes jaar, dan begin je bij De Ukkies. Zodra je zes bent mag je met de F-jes meespelen. We trainen op woensdagmiddag, maar wanneer je bij de B-elftallen traint, ga je ook ’s avonds trainen. Maar dan zijn de spelers al 14 jaar oud”, aldus Henk Jonkers.

Henk loopt over van enthousiasme en wil het liefst met zoveel mogelijk jeugd op het veld. Maar er zijn grenzen. Zoveel mogelijk betekent zoveel als er ruimte op de velden is en professionele begeleiders die beschikbaar zijn. Het vak van jeugdtrainer wordt heel serieus genomen en dat heeft tot gevolg dat er ook grenzen getrokken worden wanneer het om aandacht gaat. De technische man legt het uit: “De jeugd verdient alle aandacht en begeleiding. Het lijkt mooi, tweehonderd jeugdleden, tweehonderd keer contributie, maar zonder professionele begeleiding komt er van de meesten niks terecht. We gaan voor kwaliteit.”

De F-jes in nieuwe sportkleding dankzij: R en M Recycling, Speedtech chiptuning en Jowi Transportservice

De F-jes in nieuwe sportkleding dankzij: R en M Recycling, Speedtech chiptuning en Jowi Transportservice

Van oorsprong is de voetbalclub een echte volksbuurt vereniging. Die gemoedelijke sfeer kun je ‘ruiken en proeven’ in de kantine, maar ook langs de lijn. De geschiedenis van Dieze West kent turbulente jaren, maar het imago werd zeven jaar geleden resoluut afgeschud. Er zijn bestuurswisselingen geweest, duidelijke regels en gedragscodes opgesteld en nu is er alleen nog maar de weg omhoog. Kampioenschappen worden eervol bevochten en de resultaten betalen zich terug in de vorm van hoge klassering en groeiende belangstelling. Wie wil nou niet lid worden van zo’n club?

Proeftrainen
Jongens en meisjes tussen de vijf en veertien jaar met belangstelling voor een goede voetbalclub, kunnen woensdagmiddag om drie uur aan een training meedoen. Oudere jongens en meisjes kunnen op de maandag- en woensdagavond kennismaken met de club en laten zien wat ze kunnen.

Kosten
Proeftrainingen zijn gratis. Ben je van plan je aan te melden, dan geldt de goedkoopste contributie op voetbal gebied. Elk kwartaal betaal je € 18,75 lidmaatschap en één keer per jaar vijftien euro borg voor de kleding. Schoenen moet je zelf voor zorgen.

De velden
Accommodaties en speelvelden zijn te vinden op sportpark Het Hoge Laar, Luttekeweg 15A. Verrassend makkelijk en veilig per fiets te bereiken. Hoewel sommige romantische ‘Ukkies’ nog wel eens op de knietjes naar een klavertje vier zoeken, weten de ouderen inmiddels heel goed dat er op kunstgras gespeeld wordt.

Hot item
Vroeger werd door groei van een jeugdafdeling automatisch het aantal vrijwilligers uitgebreid. Dat automatisme is tegenwoordig een stuk minder vanzelfsprekend. Er zijn gelukkig nog ouders die wel mee willen groeien met het voetbaltalent van hun kind. Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties waar ouders zich voor kunnen aanmelden, zoals secretaris, penningmeester, sponsor coördinator, commissieleden, jeugdtrainers en leiders. Ouders kunnen hun voorkeur op het aanmeldingsformulier aangeven, maar kunnen ook terecht bij een aanspreekpunt op het sportpark.

Informatie
Wil je meer weten of heb je vragen, dan kun je mailen met info@diezewest.nl of met technisch jeugdcoördinator hejonker@live.nl. Nog leuker is het om even langs te komen op de speel- en trainingsdagen. Tot gauw!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/12/25/proeftrainen-bij-v-v-dieze-west/23571/