Leuke beloning voor ingeleverde kerstbomen

Kerstbomenactie ugDit jaar vindt voor de 27ste keer de grote kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst!’ plaats. Kinderen kunnen in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen. Het inzamelpunt in onze wijk is bij postduiven-vereniging De Luchtbode aan de Ruusbroecstraat 3 in Dieze-Oost.

De kerstbomenactie 2015 vindt plaats op woensdag 7 januari en woensdag 14 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen kerstbomen inleveren, ieder kind ontvangt voor één ingeleverde boom twintig eurocent én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling voorkomen de gemeente Zwolle en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).

Een auto vol kerstbomen

Met volle auto’s worden de kerstbomen aangeleverd

Kerstbomen met kluit mag ook, maar geen plastic potten

Kerstbomen met kluit mag ook, maar geen plastic potten

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/12/27/leuke-beloning-voor-ingeleverde-kerstbomen/23582/