Houd rekening met dieren bij vuurwerk

Vuurwerk-en-hondenBinnenkort is het weer oud en nieuw. In onze wijk zijn er buurtboerderij ‘De Ramshorst’, dierenweide ‘Het Noorden’ en ‘de Vlasweide’ in de Indische buurt. Probeer de dieren te ontzien tijdens het afsteken van vuurwerk. Zo staan tijdens de jaarwisseling bij ‘De Ramhorst’ alle dieren in de nachtelijke uren binnen of op het erf, inclusief de ganzen en eenden. 

Overdag zullen ze gewoon buiten staan. Maar ook voor honden en katten is vuurwerk een angstaanjagend verschijnsel. Ze begrijpen er niets van en worden erg bang, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de felle lichtflitsen.

Houd uw huisdieren daarom binnen zodra het donker wordt en sluit deuren en ramen, maar ook het kattenluikje, goed af. Laat het licht aan en de radio of televisie spelen zodat het ergste lawaai en de flitsen van het vuurwerk gemaskeerd worden.

Buurtboederij 'De Ramhorst'

Buurtboederij ‘De Ramhorst’

Geef uw beestjes de gelegenheid zich terug te trekken in een voor hen bekende ruimte in huis. Laat bange dieren niet bij dieren die (nog) niet bang zijn of bij mensen die zelf angst hebben voor vuurwerk. De kans is groot dat ze die angst overnemen.

de 'Vlasweide' in de Indische Buurt

de ‘Vlasweide’ in de Indische Buurt

HetNoorden3

De dierenweide in ‘Het Noorden’

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/12/28/houd-rekening-met-dieren-bij-vuurwerk/23461/