Cobie portretteert een jaar lang Diezerpoorters

Cobie 2014-10-31 TnCobie Uiterwijk fotografeert in alle buurten van Diezerpoort mensen die in de wijk wonen, werken, winkelen of gewoon op bezoek zijn. Een jaar lang plaatste ze dagelijks een foto voor haar project Diezerpoorters op onze facebookpagina en dat is een mooie prestatie.

Soms maakt Cobie de portretten bij activiteiten, maar ze trekt er ook zelf op uit. Of het nu in Dieze, Bagijneweide, de Indische Buurt of Het Noorden is, overal kunt u haar tegenkomen met de vraag of zij een foto van u mag maken.

“Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ben blij dat ik iedere morgen een foto kan plaatsen. Er wordt erg goed op gereageerd door de mensen op straat. Bijna iedereen zegt ja als ik ze voor de camera vraag”, vertelt Cobie. “Op Facebook is Diezerpoorters ook populair, de portretten worden veel bekeken, met uitschieters van ruim tweeduizend hits per foto.”

“Het meest opmerkelijke verhaal vind ik dat van een vrouw die vijfenveertig jaar getrouwd was, maar nog nooit verliefd is geweest. Verder was er een vrouw die na mijn vraag ‘wanneer ze voor het laatst verdrietig’ spontaan in tranen uitbarstte. Daar stond ik dan ‘s ochtends om tien uur met een huilende vrouw in mijn armen.”

Eén van de eerste Diezerpoorters in 2015 is Ina Douwma met met haar hondje Sheila

Eén van de eerste Diezerpoorters in 2015 is Ina Douwma met met haar hondje Sheila

Cobie gaat in 2015 wel verder met de Diezerpoorters, want daarvoor vindt ze het veel te leuk. Maar waarschijnlijk niet dagelijks, ze wil even die druk niet meer van iedere dag want er zit best veel werk in het hele project.

U vindt alle portretten van Cobie Uiterwijk op deze website onder het kopje Diezerpoorters in de menubalk. Of surf naar www.diezerpoorter.nl/diezerpoorters om alle foto’s te bekijken en wie weet komt u nog familie, vrienden of bekenden tegen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/01/04/cobie-portretteert-een-jaar-lang-diezerpoorters/23671/