Laatste kans om kerstbomen in te leveren

Kerstbomenactie Dieze TnDe laatste keer dat kinderen kerstbomen kunnen inleveren dit seizoen is woensdagmiddag 14 januari. Voor Dieze is de inleverplaats de Luchtbode aan de Ruusbroecstraat in Dieze-Oost.

In de stromende regen gaan toch nog een paar kinderen naar de Luchtbode. Daar staat een medewerker van de ROVA geduldig te wachten. Volgens hem worden er overal in Zwolle veel ingeleverd, maar in Dieze is dat veel minder.

Eén van de jongens vertelt dat hij nu 35 bomen heeft verzameld en een ander zegt dat hij iemand kent die er ongeveer 135 heeft ingeleverd. Het inzamelen is niet voor niets want voor elke boom krijg je twintig eurocent en een stempel op een kaart. Met een volle kaart (10 stempels) krijg je een gratis toegangskaartje voor het zwembad De Vrolijkheid.

“Het inzamelen van kerstbomen is heel belangrijk”, zegt de ROVA-medewerker. Het is leuk om met kerstmis een boom in huis te hebben, maar wat moet je doen als de kerstboom weer wordt afgedankt. Bomen met kluit kun je afgeven aan het kerstbomenasiel. Dat kan op meerdere plekken in Diezerpoort.

Kerstbomenactie Dieze 2015

Maar wat moet je doen met die andere exemplaren. Je moet er niet aan denken dat men die dumpt of in een afvalcontainer propt. Dat is bijna onmogelijk, omdat de bomen veel groter zijn dan die containers. Maar nog erger: bomen in de goot te gooien of weggooien in parken. De inzamelaars van de kerstbomenactie doen dus heel goed werk. En het is natuurlijk een uitdaging om er zo veel mogelijk op te halen. Niet altijd tot plezier van ouders die hun tuin vol zien met bomen die pas op woensdag ingeleverd mogen worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/01/15/laatste-kans-om-kerstbomen-in-te-leveren/23764/