Start van de Voorleesdagen op Het Wonderwoud

TN Boer Boris gaat naar zeeVandaag zijn de Nationale Voorleesdagen gestart, heel leuk omdat je samen fijn rondom een boek kunt zitten en luisteren naar misschien wel een spannend verhaal. Voorlezen is leerzaam omdat de taalontwikkeling van de kinderen wordt bevorderd.

Het is het fijn als je zelf een boek kunt lezen. Lezen is heel belangrijk ook in de tijd van internet. Want als je niet goed genoeg kunt lezen, kun je ook de berichten op internet niet begrijpen.

De voorleesdagen zijn van 21 januari tot 31 januari 2015 en worden georganiseerd door de openbare bibliotheken in Nederland samen met Stichting Lezen om het voorlezen aan kinderen te bevorderen.

web ab 1

Dit jaar ligt de nadruk op het voorlezen door mannen. En daarom kwamen burgemeester Meijer en wethouder Van As naar Brede School Het Wonderwoud om daar het prentenboek te gaan voorlezen dat dit jaar centraal staat: Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman.

Een heel leuk verhaal en mooi geïllustreerd. Burgemeester Meijer kan goed voorlezen en dat is ook niet vreemd, want zoals hij zelf zegt: “Ik heb vier kinderen, dus heb ik veel voorgelezen. En door samen naar de platen te kijken komt er interactie tussen de voorlezer en het publiek”. Maar luisteren naar de burgemeester gaat niet met een lege maag, dus wordt er eerst een ontbijt geserveerd, prima verzorgd en met medewerking van Albert Heijn uit de Diezerpoort.

Educatieve medewerkers van De Stadkamer (voorheen Openbare bibliotheek) begeleiden deze dagen. Scholen die vragen hebben over voorlezen en hoe dat in het lesprogramma kan worden ingevoerd, kunnen terecht bij Marieke Bruins van de Stadskamer via marieke.bruins@stadkamer.nl.

Web ab 2

Wethouder Van As leest voor

web ab 3

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/01/21/start-van-de-voorleesdagen-op-het-wonderwoud/23862/