Welke school haalt de zwemtitel 2015 binnen?

TN SchoolzwemmenAankomende woensdag 28 januari wordt de derde editie van het Zwolse schoolzwemkampioenschap georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met 8.

Het kampioenschap duurt van 13:00 uur tot 16:00 en is in de Vrolijkheid aan Ossenkamp 7. 150 leerlingen van dertien basisscholen gaan de uitdaging aan.“Er zitten geen scholen uit Diezerpoort bij”,volgens Tim van SportService. Dat is best opmerkelijk, aangezien er toch wel wat scholen zijn.

Zoals De Smaragd aan de Esdoornstraat, De Aquamarijn aan de Turfmark en Het Wonderwoud aan de Beukenstraat. En niet te vergeten De Enkschool aan de Jan Buschstraat.

Bad de vrolijkheid web ab 1

De heer Welink van SportService: “’Het schoolzwemkampioenschap laat basisschoolkinderen op een creatieve en gezellige manier kennismaken met de zwemsport. Het plezier in zwemmen is belangrijk, maar de fanatiekelingen kunnen zich focussen op een uitdagende doelstelling”. De wedstrijd begint met een vrije slag estafette en de kinderen nemen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma wordt afgesloten met een ‘Fun estafette’.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/01/26/welke-school-haalt-de-schoolzwemtitel-2015-binnen/23922/