Politiebureau Simon van Slingelandtplein in toekomst dicht

Politiebericht TnDiezerpoort heeft nu een eigen politiebureau aan Simon van Slingelandtplein 27. Dit bureau gaat in de toekomst dicht. Op de langere termijn komt er bij het IJsseldeltastadion aan de Ceintuurbaan een steunpunt dat alleen in gebruik is bij voetbalwedstrijden en wordt bemand door twee agenten.

Alleen het bureau aan de Koggelaan blijft dagelijks open. De politie zoekt meer aansluiting bij het sociaal wijkteam.

Hoe dat er precies uit gaat zien is nu nog niet bekend. “We komen in het wijkcentrum en op andere plekken waar mensen zijn. We willen hen op een slimme manier ontmoeten.” Dat zegt de heer Freek Kuijper de nieuwe chef van politieteam Zwolle.

Burendag Simon van Slingelandtplein Dieze-Oost 2014-09-27-31

Het Simon van Slingelandtplein met op de achtergrond het Politiebureau

Voor kleinere politiezaken, als vandalisme en fietsendiefstal moeten wijkbewoners digitaal aangifte doen. Voor zwaardere delicten, zoals woninginbraken, geweldsdelicten en roofovervallen, komt de politie aan huis om de aangifte op te nemen. De agenten krijgen hiervoor de beschikking over een speciale smartphone.

Stel u bent niet in staat om digitaal aangifte te doen dan komt de politie aan huis om het papierwerk in orde te maken of kunt u bellen met een medewerker van de politie via 0900-8844 die dan met u de aangifte doorloopt. U kunt daarnaast altijd naar het hoofdbureau aan de Koggelaan.

Raymond van Wezel 2014-11-10-01 mn

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/01/28/politiebureau-simon-van-slingelandtplein-in-toekomst-dicht/23957/

2 reacties

  • harrie on 3 februari 2015 at 20:12

  Krijgt Zwolle maar 1 steunpunt?

   • Job on 4 februari 2015 at 13:20
    Author

   Bedankt voor uw reactie. Er komt ook een steunpunt in het centrum van de stad.

Reacties zijn uitgeschakeld.