Tieners organiseren jeugddienst over Powervrouwen

Kapel VEG TnVijf tienermeiden van de Vrije Evangelische Gemeente Zwolle organiseren op zondag 8 februari een jeugddienst met het thema Powervrouwen. De meiden verzorgen het overgrote deel van de dienst zelf. Elke tiener presenteert een powervrouw en vertelt waarom die vrouw haar powervrouw is.

Daarnaast doen ze mee in de gebeden, verzorgen de complete muzikale begeleiding, zingen een lied en verzorgen de lezing vanuit de Bijbel. Deze bijzondere jeugddienst wordt gehouden in de Kapel van de VEG aan de Hogenkampsweg 25 en begint om 10:00 uur.

Sinds september vorig jaar komen vijf tienermeiden elke twee weken bij elkaar bij één van de jonge stellen van de VEG thuis. Ze eten met elkaar en in een gezellige, ontspannen en huiselijke sfeer stond tijdens de gespreken van de afgelopen maanden het thema ‘powervrouwen’ centraal. De meiden hebben er met elkaar voor gekozen om dat thema ook centraal te stellen in ”hun” jeugddienst van 8 februari.

Vijf vrouwen met elk een bijzonder, spannend, en soms ook gewaagd levensverhaal staan centraal. De meiden maken duidelijk waarom deze vrouwen hun powervrouwen zijn: wat betekent het levensverhaal van deze vrouwen voor hen en voor ons?

De powervrouwen zij geen heiligen! Eerlijk komt naar voren wat in het leven van de powervrouwen anders had gekund of anders had gemoeten. De keuze van de powervrouwen is opmerkelijk en opvallend: variërend van het verhaal van de moeder van Jezus tot het verhaal vaneen vrouw die in haar eentje een heel volk redt en het verhaal van een prostituee op een stadsmuur.

Kortom: een gevarieerd, uitdagend en bijzonder gebeuren. De meiden van de VEG nodigen jong en oud uit voor deze dienst. Niet alleen eigen gemeenteleden, juist ook gasten zijn van harte welkom op zondag 8 februari om 10:00 uur ’s morgens in de Kapel aan de Hogenkampsweg 25 in Dieze-Oost.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/02/01/tieners-organiseren-jeugddienst-over-powervrouwen/23994/