Kerkleden schrijven samen dagboek

0223vdagenKerkleden uit de Oosterkerk aan de Bagijnesingel hebben meegewerkt aan het dagboek ‘Geloof in beeld’ voor de Veertigdagentijd. Deze tijd begint op Aswoensdag 18 februari. 

Het dagboekje is voor 4,50 euro te koop op het kerkelijk bureau van de Protestantse Gemeente Zwolle, Molenweg 241 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

“Het is altijd weer een verrassing wat mensen schrijven,” zegt Arjanne Dijkslag. “Voor iedere dag in de Veertigdagentijd hebben we een beeld uitgezocht en een Bijbeltekst. En voor iedere dag heeft iemand daar zijn of haar persoonlijke gedachten en gevoelens bij verwoord.”

Arjanne Dijkslag Anneke van der Meulen en ds Iemke Epema

Arjanne Dijkslag Anneke van der Meulen en ds Iemke Epema

Volgens ds. Iemke Epema, predikant van de Oosterkerkgemeente, schrijven mensen vaak heel persoonlijk. “Wat doet een beeld of tekst met jou? Juist dat maakt het mooi. We hopen dat mensen beelden krijgen aangereikt die hun blik op God verrijken en hun geloof verdiepen.”

Naast teksten bevat het boekje ook kindertekeningen. En op de voorkant staat een illustratie van een houtsnede, gemaakt door Claudia van de Leur. De kunstenares heeft zich laten leiden door vijf beelden die in het boekje aan bod komen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/02/18/kerkleden-schrijven-samen-dagboek/24200/