Renaultgarage Oving moderniseert

Oving Tn (150x118)Renaultgarage Oving bevindt zich midden in de Diezerpoort. Showroom en verkoopafdeling worden komende zes weken volgens een compleet nieuw concept opgezet. Deze werkwijze is al bij een aantal Renaultvestigingen doorgevoerd en sluit aan op het huidige digitale tijdperk.

De klant wil zowel thuis als bij het bedrijf online kunnen (configureren), wil snel digitaal kunnen zoeken en ‘spelen’ met de auto die hij op het oog heeft. Op maandag 23 februari start de verbouwing.

25 jaar Oving
Garage Oving is nu een van de 17 hoofdvestigingen van Renault Nederland; 25 jaar geleden opgericht op dezelfde plek in hetzelfde gebouw midden in onze buurt. Sindsdien is er behalve enkele schilderbeurten nooit noemenswaardig vernieuwd. Maar dat gaat nu wel degelijk gebeuren. Behalve de showroom zullen ook de entree en aanlooproute wezenlijk veranderen.

Digitale beleving
Het nieuwe concept wil dat de klant online en offline dezelfde ervaring krijgt. Als je over 6 weken dus binnenstapt bij Oving moet je je als het ware wanen op de Renault-website. Kleuren en werkwijze lijken zodanig op elkaar dat je een gevoel van herkenning zult krijgen. Dat is het idee. Er zullen type-zones worden gemaakt. Per zone zal een bepaald autotype (bijvoorbeeld gezins-, bedrijfs-, stads- en elektrische wagens) worden uitgelicht, alles ruimer van opzet en helder verlicht door energiezuinige ledlampen. In het vervolg kunt u terecht in deze ‘Renault-Store’.

Touch-screen
In de wachtruimte kunnen de klanten gebruik maken van een digitale omgeving. Ipads zullen het wachten veraangenamen. Wanneer het er bij aankoop op aan komt om tot kleurkeuze te komen en de vele detailkeuzes gemaakt worden dan kan dat met behulp van een groot touch-screen. Daarop kan de auto in een handomdraai volledig worden gelakt in alle kleuren die je maar wil. De wieldoppen, het interieur, het stuur; alles wat je maar kunt bedenken, kan op dat screen worden gewijzigd en bekeken. Zo is optimaal te benaderen hoe je auto er straks in het echt uit zal zien.

Commercieel directeur Velthuis en eigenaar Oving in de showroom waar komende drie weken wordt verbouwd

Commercieel directeur Velthuis en eigenaar Oving in de showroom waar de komende drie weken wordt verbouwd

Overlast
Eigenaar Bert Oving en commercieel directeur Jan Velthuis hebben er veel zin in. Er is bij vestiging Emmeloord al ervaring opgedaan, dat scheelt. Maar het zal een hele klus worden de komende weken. Ze moeten er flink tegenaan. Klanten blijven de hele periode welkom. Uiteraard zal er overlast worden veroorzaakt zowel op eigen terrein als soms ook op de openbare weg. Daar valt helaas niet aan te ontkomen. Uiteraard doen ze er van alles aan om die overlast te beperken.

Ook Dacia en andere merken
Oving verkoopt behalve Renault trouwens ook Dacia’s, van oorsprong Roemeens, maar al lang geleden helemaal door Renault overgenomen en verbeterd. Dacia’s behoren tot het wat voordeliger segment van de markt. Verder bent u met elk type wagen bij Oving welkom voor welk soort reparatie dan ook. Tevens zijn er occasions van velerlei soort en type. Kijk op oving.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/02/27/renaultgarage-oving-moderniseert/24279/