Trillingen appartementencomplex Geert Grootestraat

TN Geert GrootestraatEen appartementencomplex van drie jaar oud aan de Geert Grootestraat blijkt trillingen te veroorzaken die bewoners zeeziek maken. Dat constateert woningstichting SWZ na een onderzoek in het complex schrijft de Stentor.

“Bij een bepaalde windsterkte ontstaan trillingen in een bepaalde frequentie. Als je daar gevoelig voor bent kun je een gevoel van zeeziekte krijgen”, zegt Giska Eisma van SWZ. Het complex in Dieze-Oost telt 22 appartementen.

Bewoners van drie ervan – vooral op de hogere verdiepingen – hebben aangegeven met dergelijke klachten te kampen. Het probleem wordt veroorzaakt door de metaalskeletbouw van het complex. Daardoor is het gebouw minder stabiel, en gevoelig voor trillingen. Het probleem doet zich voor bij windkracht 6 of harder.

web ab trillingen

De SWZ-woordvoerster benadrukt dat de constructie niet onveilig is. “Er is absoluut geen sprake van dat het gebouw kan instorten, schade oploopt of permanent kan verbuigen. Het is sterk genoeg. Maar het is natuurlijk wel heel vervelend dat er trillingen ontstaan die mensen als onprettig ervaren, want wij willen dat mensen hier met plezier wonen.” De komende tijd gaat SWZ met de constructeur en de aannemer om tafel om te zoeken naar een oplossing.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/03/trillingen-appartementencomplex-geert-grootestraat/24321/