Leger des Heils 125 jaar in Zwolle

Logo Leger TNHet Leger des Heils in Zwolle bestaat 125 jaar. Het was op woensdag 7 maart 1890 dat de zojuist in Zwolle gestationeerde luitenant Wiebe Palstra, op zoek naar een geschikte locatie voor het houden van samenkomsten, het schipperscafé ‘de Drie Zwaantjes’ aan de Buitenkant in Zwolle binnenliep. Een paar weken later werden daar de eerste diensten van het Leger des Heils gehouden. Dat feit wordt herdacht in het weekeinde van 28 en 29 maart.

Het Leger des Heils is in Dieze-Oost te vinden aan de Geert Grootestraat 9-11. Vanwege het jubileum zijn daar diverse activiteiten. Zo beginnen de leden van scoutinggroep ‘Renatum 57’ vrijdag 27 maart vanaf 19:00 uur met een 24-uurs marathon paalzitten op het grasveld aan de straat.

De deelnemers zitten op zes palen en wisselen elkaar om de twee uur af. De opbrengst is bestemd voor een multifunctioneel centrum in Santiago op Cuba.

07.Lunch Scouting

leden van scoutinggroep Renatum 57

Op zaterdag 28 maart is er ook een fancy-fair vanaf 11:00 uur. Er zijn kramen met gebruikte spullen en nieuwe producten die door deelnemers van buurthuiskamer Bij Bosshardt gemaakt zijn, zoals waxinelichtjeshouders en beschilderde bloempotten. Er zijn verse wafels en voor kinderen een ballonnen wedstrijd en een springkussen. Ook is er veel live muziek met ook een bijdrage van het ShantyPlus-koor van het korps.

Het Zwolse Leger des Heils viert het jubileum met de slogan ‘Wij geloven… al 125 jaar in Zwolle’

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/10/leger-des-heils-125-jaar-in-zwolle/24376/