Woonzorgcentrum De Esdoorn opent haar deuren

De Esdoorn ugZorglocatie De Esdoorn, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, opent zaterdag 21 maart haar deuren. Tijdens de open dag stellen zij van 11.00 tot 15.00 uur het woonzorgcentrum aan de Esdoornstraat 7 open voor een rondleiding en kunt u een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de bewoners. Onder het genot van een kop koffie of thee en met muzikale medewerking van SILK ontmoeten zij u graag op deze feestelijke dag.

De Esdoorn biedt zorg die aansluit bij de beleving, wensen en behoeften van onze cliënten. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid proberen wij zoveel mogelijk te stimuleren. In samenwerking met vrijwilligers en studenten organiseren wij wekelijks vele activiteiten.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om kerkdiensten en weeksluiting te volgen en bieden wij al onze cliënten geestelijke verzorging. De moderne appartementen kunnen naar eigen smaak worden ingericht, maar een aantal voorzieningen is al aanwezig. Op de begane grond zijn restaurant ‘Onder de Esdoorn’, bar, bibliotheek, kapsalon en vele andere faciliteiten te vinden. Op elke verdieping kunnen onze cliënten elkaar in de huiskamer ontmoeten.

Thuiszorg in Dieze
De Esdoorn bevindt zich in de in de Zwolse wijk Dieze. Dit is een van de oudste wijken in Zwolle, een gevarieerde en levendige omgeving dicht bij de historische binnenstad. De wijk zelf biedt ook verscheidende winkelcentra en buurtwinkels. Binnen de woonzorgzone (ongeveer 500 meter rondom de locatie) leveren wij thuiszorg in de vorm van persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp. Door deze vorm van zorg is het mogelijk langer zelfstandig te blijven wonen, in de eigen, vertrouwde omgeving.

Behandelcentrum
De Esdoorn beschikt over een eigen behandelcentrum waar ook niet-bewoners (met of zonder verwijzing) een beroep op kunnen doen. Of het nu gaat om logopedie, ergotherapie of fysiotherapie, in het behandelcentrum zijn alle drie aanwezig. In het behandelcentrum is daarnaast veel deskundigheid aanwezig over de ouder wordende mens en gezondheidsklachten die gepaard kunnen gaan met het ouder worden. Het behandelcentrum is gespecialiseerd in het behandelen van mensen die een beroerte hebben gehad of de ziekte van Parkison of andere chronische aandoeningen hebben. Een uitgebreide lijst van de diverse specialismen vindt u op www.zgijv.nl.

Wilt u voorafgaand aan de open dag meer informatie?
Kijkt u dan op www.zgijv.nl/de-esdoorn. Uiteraard beantwoorden wij graag uw vragen tijdens de open dag. Ook informeren wij u graag over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in De Esdoorn.

Open Dag Esdoorn 2015

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/14/woonzorgcentrum-de-esdoorn-opent-haar-deuren/24425/