Kinderen krijgen poetsles op Aquamarijn

Basisschool Aquamarijn TurfmarktDeze week is het de Nationale Week van Zorg en Welzijn en in de wijk zijn er al diverse activiteiten geweest. Ook zijn er deze week verkiezingen voor het Waterschap en Provinciale Staten van de provincie Overijssel.

Basisschool Aquamarijn aan de Turfmarkt 5 is woensdag 18 maart voor het eerst stembureau. Er kan van half acht in de ochtend tot negen uur in de avond gestemd worden. Op maandag 16 maart was het Centrum Bijzonder Tandheelkunde van Vogellanden te gast bij deze basisschool in de wijk.

Leerlingen van groep 1 kregen namelijk poetsles. De poetsles is georganiseerd omdat één van de leerlingen van de klas wordt behandeld in het kinderteam van CBT Vogellanden. Over haar behandeling is een kort item opgenomen voor het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’, dat vanmiddag om 14:25 uur op SBS6 wordt uitgezonden. Zo schrijft Weblog Zwolle.

470x308xpoetsles.jpg.pagespeed.ic.1PEGbDqhrqMet hun nieuwe tandenborstels boenden de kleuters er driftig op los. Tandartsassistent Mirjam Roelofsen: “Het is belangrijk om van kinds af aan goed te poetsen. Het zou mooi zijn als ouders elke dag even het gebit van hun kind napoetsen om hun gebit gezond te houden”, geeft ze aan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/18/kinderen-krijgen-poetsles-op-aquamarijn/24486/