Ook in Dieze opkomst dramatisch

verkizingenHet is magertjes gesteld met de democratie in Diezerpoort. Ook hier een lage opkomst bij de stembureaus. In de middag en avond trekt het even aan, maar geen rijen wachtenden. Volgens Ted Heuver, ambtenaar van de gemeente Zwolle en lid van het stembureau De Esdoorn, wordt het de laagste opkomst ooit. “Dat wordt een hele lange dag.”

De leden van dit stembureau lossen elkaar af om tussendoor naar huis te gaan om een hapje te eten. Dat breekt de dag nog een beetje. Veel incidenten doen zich niet voor vandaag. “Af en toe willen er mensen samen in een stemhokje en dat mag echt niet,” verklaart Heuver, Ook vertelt hij dat sommige stemmers niet met de waterschap verkiezing uit de voeten kunnen. En dat terwijl ze toch echt dankzij dit orgaan met droge voeten kunnen stemmen.

De heren (in De Esdoorn zijn het alleen heren) van het stembureau kijken maar weer eens op hun mobieltje, drinken een kop koffie, “Ja we worden goed verzorgd hier” en wachten op de dingen die komen gaan. Met een lage opkomst valt het tellen van de stemmen tenminste mee. Geluk bij een ongeluk.

Voor de uitslag zie hier

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/19/ook-in-dieze-opkomst-dramatisch/24508/