Grote Peuter Dag op basisschool De Springplank

Grote Peuter Dag OOZ ugElk voorjaar organiseert Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) op al haar basisscholen een kennismakingsochtend voor peuters, ouders of verzorgers. Vrijdag 20 maart was de ‘Grote Peuter Dag’ op De Springplank, de openbare brede basisschool in onze wijk. De school wil graag een spil zijn voor de kinderen en andere buurtbewoners.

Van negen uur tot half twaalf konden ouders hun peuters naar de school brengen om daar eens rond te kijken. Er werd niet alleen welkom geheten door leerkrachten maar ook de leerlingen van groep 8 hadden een belangrijke taak.

Eén van de taken is het voorlezen aan de peuters. En dat werd heel goed gedaan. Ondertussen was er in groep 1 een muziekles aan de gang. Alle kinderen deden heel goed mee met de juf die heel enthousiast zong. Dat werd begeleid door het ritmisch tikken met stokjes.

Muziekles is heel belangrijk bij Het Wonderwoud. En niet alleen voor groep 1 maar ook voor de kinderen die naar de peuterspeelplaats gaan. Iedereen kon terugkijken op een geslaagde dag.

Muziekles in groep 1

Muziekles in groep 1

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/23/grote-peuter-dag-op-basisschool-de-springplank/24560/