De Esdoorn beantwoordt zorgvragen tijdens open dag

Open Dag De Esdoorn TnWat betekenen de veranderingen in de zorg voor iemand persoonlijk? Wat moet ik doen als ik niet meer alles kan doen in huis? Ik wil thuis blijven wonen, maar ik heb daar wel hulp bij nodig. Voor al dit soort vragen is antwoord gegeven tijdens de open dag in De Esdoorn.

Woonzorgcentrum De Esdoorn aan de Esdoornstraat 7 in Dieze-West is één van de locaties van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Met een ballonnenboog wordt de bezoeker 21 maart welkom geheten en een gastvrouw staat klaar om je weg te wijzen in het huis. Je kunt een rondleiding krijgen in de afdeling zorg en staan consulenten, de verpleeghuisarts en medewerkers van de thuiszorg je te woord.

De Esdoorn staat voor een nieuwe opgave, namelijk zich meer naar buiten te richten. Op de wijk en de bewoners. Dit komt door de nieuwe zorgwetgeving. Er wonen nog altijd mensen in het huis, maar de regering wil dat mensen in hun eigen huis verzorging krijgen en daar speelt De Esdoorn op in. Voor bijvoorbeeld bloedprikken kon men al hier terecht. Maar er komen meer functies bij als: dagbesteding, thuiszorg, logopedie, ergotherapie en fysiotherapie.

Open Dag De Esdoorn 2015-03-21-03

In het restaurant van De Esdoorn is het gezellig met koffie, taart en vrolijke muziek. En door het huis heen worden bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden. Het is een gezellige drukte. Er wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid je te oriënteren op de nieuwe mogelijkheden.

Open Dag De Esdoorn 2015-03-21-04

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/24/de-esdoorn-beantwoordt-zorgvragen-tijdens-open-dag/24585/