Witgoed doet goed

HJ Witgoed ugStel je wasmachine gaat stuk en je hebt een hele kleine beurs. Dan speelt zich binnenshuis even een ramp af, want wasmachines zijn duur. Hans en met name zijn vrouw Jolanda Kroes, lopen al jaren rond met het idee dat ze deze huiselijke rampen op een nette manier willen oplossen.

“Wanneer je op Marktplaats of bij de kringloop een goedkope tweedehands wasmachine zoekt, vind je vaak van die vieze versleten gevallen. Wij vinden dat mensen met een kleine beurs ook een nette wasmachine moeten kunnen kopen.”

Net zijn ze zeker. Wanneer je de zaak HJ Witgoed aan de Thomas a Kempisstraat 93 binnenloopt, valt direct op hoe het witgoed staat te blinken. Koelkasten, drogers en wasmachines ogen fonkelnieuw in plaats van tweedehands. “Dankzij Karin,” lacht Hans, “zonder haar had ik het niet gered.” Hans begeleidt al ruim twintig jaar mensen met een beperking. Ook Karin wordt door Hans begeleid en volgens hem geniet ze van het werk en de dagindeling. Het mes snijdt hier aan twee kanten.

De witgoed winkel is november vorig jaar gaan draaien. “We waren verbaasd hoe druk het meteen was,” vertelt Jolanda. “Zelfs de dure maand december was druk. Januari ook, maar nu is het erg stil. Daarom zijn we nu bezig met onze nieuwe plannen.” Hans en Jolanda willen in hetzelfde pand een wasservice beginnen. Geen wasserette, want het is de bedoeling dat de klant het wasgoed bij de balie inlevert en op een later tijdstip het schone goed weer ophaalt. Wanneer de klant het wil kan de was zelfs netjes gestreken opgehaald worden. “Misschien wel iets voor studenten,” denkt Jolanda hardop.

Jan en Hans Kroes bezorgen folders voor HJ Witgoed

Jan en Hans Kroes bezorgen folders voor HJ Witgoed

Misschien is het initiatief van Hans en Jolanda een gat in de markt. De tijd zal het leren, maar voorlopig zit er weer een bedrijf in een pand dat jaren leeg stond. Alleen dat is al een hele verbetering. Het oog wil tenslotte ook wat. Niet alleen een fris ogende wasmachine, maar ook een fris ogende winkelstraat.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/25/witgoed-doet-goed/24603/