Tuimelaar blijft voorlopig

tuimelaar tnBij Vincent Ossewold kan er weer een voorzichtig lachje af. De eigenaar van duikcentrum De Tuimelaar kreeg deze week goed nieuws. Omwonenden van de Wijthmenerplas hebben bij de Provincie bezwaar aangetekend tegen de nieuwe plannen in het recreatiegebied en ze hebben gelijk gekregen. Dit is een kink in de kabel voor de onderneemster die de waterskibaan wil aanleggen, maar vergroot de kans op het voortbestaan van het duikcentrum in Dieze-West. “Het hele ontwerp is inmiddels veranderd en daardoor is er meer ruimte om te duiken.”

Achter de etalage met de vrolijk blauwwitte zonwering in de Vermeerstraat, gaat een heel bedrijf schuil. Met de plannen voor de aanleg van een waterskibaan  loopt deze boeiende onderneming ineens gevaar. Hoewel de gemeente normaal een goed contact heeft met Ossewold, zijn ze hem even ‘vergeten’ wanneer de waterskibaan gepresenteerd wordt. In het gemeentehuis is men enthousiast en de eigenaresse van de attractie heeft inmiddels al folders gedrukt en verspreid. Maar al snel blijkt dat men ten stadhuize iets te enthousiast was en de folders lijken achterhaald.

Helemaal gerust is de onderwater ondernemer nog niet. “Er is nog geen vergunning aangevraagd, maar de eigenaresse van de waterskibaan doet of alles voor elkaar is. Ondertussen is het hele ontwerp weer veranderd.” Tot nu toe zijn de veranderingen ook verbeteringen, zowel voor De Tuimelaar als andere gebruikers van de plas. Het lijkt er voorlopig op dat deze ‘schone’ onderneming in onze wijk zal blijven.

???????????????????????????????

Zie voor meer informatie een vorig artikel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/27/tuimelaar-blijft-voorlopig/24634/