Zwolle en Dieze krijgen extra sociale huurwoningen

HobbemahuisOnze wijk kent veel sociale woningbouw maar toch is er meer vraag dan aanbod in de stad en de wachttijd bedraagt momenteel 3,5 jaar voor een woning. Om de kansen voor iedereen beter te maken verkoopt de gemeente een aantal panden.

Deze panden hebben hun oorspronkelijke functie inmiddels niet meer. In een aantal gevallen gaat het ook om panden van de wooncoöperatie.

Woningcorporatie deltaWonen, gaat daarom 300 woningen bouwen op veertien locaties in de stad. In Dieze wordt de Hobbemastraat in het Noorden genoemd als optie, ook de Stilohal aan de Van Wevelinkhovenstraat wordt als een kans omschreven met hele gebied eromheen.

Directeur Evert Leideman van deltaWonen laat weten dat bij de bouw van de woningen de lokale en regionale aannemers worden betrokken. ‘Met deze extra investeringen leveren we een forse bijdrage aan de lokale en regionale economie.”

kaart-locaties web

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/28/zwolle-en-dieze-krijgen-extra-sociale-huurwoningen/24628/