Regen spelbreker Palmpasen optocht

???????????????????????????????Regen, wind, het verzetten van de klok, het lijkt de allerkleinsten niet te deren. Lang voor de deur van wijkcentrum Vlasakkers open gaat, staan ze te wachten op de stoep. Vandaag gaan ze knutselen, lekker eten en als het even meezit, met de palmpaas meelopen in de optocht. Rinka Bouma, penningmeester van de wijkvereniging, kijkt het van een afstandje aan. Ze doet al 35 jaar de boekhouding en laat zich niet gek maken. “Eenenveertig kinderen hebben zich aangemeld voor vandaag,” zegt ze rustig.

Alle volwassen lijken relaxt midden in de drukte van de krioelende kinderen. Heralth pakt de microfoon: “Willen alle ouders en begeleiders bij de kinderen gaan zitten,” knettert het de zaal in. Er wordt nog wat geschoven met stoelen en tafels en dan heeft toch iedereen een plekje kunnen vinden. Alle kinderen krijgen een houten kruisje uitgereikt, knutselmateriaal en zoals Heralth het zo mooi zegt, ‘frutsels’. Eerst wordt de stok met alle frutsels versierd en dan krijgt elk kind een bak met lekkers om tussen alle versiering aan een palmpaas te hangen. Eén van de ijverige ouders heeft alvast een voorbeeld in elkaar geknutseld.

???????????????????????????????

Na gedane arbeid is het goed rusten. Voor de kleintjes dan, want terwijl ze op een kluitje naar een film kijken, zijn de vrijwilligers druk met het maken van de lunch. Jordy zit heel rustig naast zijn broer Leroy aan het Tv-scherm ‘geplakt’. Ja, hij heeft de grote palmpaas aan het begin van de film gezien. “Past er goed bij,” lacht hij. “Ik heb zelf geen stok versierd maar mijn zusjes Brittny en Alicya geholpen.” Om zijn woorden kracht bij te zetten tilt hij de kleine Alicya op schoot en geeft haar een dikke pakkerd.

Met z'n allen op de bank achter de buis

Met z’n allen op de bank achter de buis

Na de lunch willen de deelnemertjes graag het product van hun knutselwerk aan de buurt laten zien. Kleuters, niet veel langer dan hun eigen palmpaas, worden in jassen gehesen en klaar gezet voor de optocht. Maar net voor ze in een lange stoet door de straten willen trekken, komt de regen met bakken uit de hemel. Hup, jas weer uit en dan maar lekker binnen spelen. Er wordt een Paas quiz georganiseerd en een paashaas speurtocht door het wijkcentrum.  Ze vinden het allemaal prima. Hun dag kan niet meer stuk.

???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/03/29/regen-spelbreker-palmpasen-optocht/24675/