Ladyfit Zwolle draait al drie jaar met succes

Ladyfit TnIn het voormalige bankfiliaal aan de Thomas a Kempisstraat start precies drie jaar geleden Ladyfit. Dit is een fitnesszaak uitsluitend en geheel voor vrouwen. De initiatiefneemster Evelien Kleijenhorst heeft dan vele jaren gewerkt in grote fitnesscentra zoals Fitplaza. “Ik wilde heel graag in eigen beheer een klein-schaliger aanpak starten speciaal voor vrouwen. Op het gebied van voeding en beweging bied ik een pakket aan dat welzijn en gezondheid van de dames versterkt. In Ladyfit realiseren we een omgeving waarin de dames zich vrij voelen om met deze thema’s bezig te zijn. Het is een nieuw concept voor Zwolle helemaal gericht op de fitheid en kracht van de vrouw. Jong en oud, zwart of wit, slank of vol, licht of zwaar, Nederlands of niet; hier is iedereen welkom.”

Fitness
Inmiddels komen uit heel Zwolle vrouwen naar de Ladyfit toe. Zelfs uit Dalfsen en Heino komt een enkeling aangesneld. Dat heeft alles te maken met de bijzondere aanpak van Evelien en haar partners. Bij Ladyfit is er continue actieve begeleiding en maatwerk. Evelien staat altijd op de sportvloer. Ze moedigt aan als dat nodig is, corrigeert als er iets niet helemaal correct of optimaal wordt uitgevoerd, ze doet voor wat de bedoeling is als er en nieuwe oefening in het circuit zit of als er en nieuwkomer is of ze swingt gezellig even mee op een van de popnummers die altijd op de achtergrond klinken.

De sfeer bij Ladyfit is huiselijk en opgewekt. De opzet is kleinschalig. Er is maar een circuit. Maar… dat ene circuit is zeer gevarieerd, heeft een grote verscheidenheid aan oefeningen te bieden en die doet ieder naar eigen vermogen. Het principe is dat een oefening op een toestel gevolgd wordt door een oefening op de grond, dat een krachtoefening wordt gevolgd door een cardio-oefening. Zo gaat iedere deelneemster het circuit twee maal rond dat bestaat uit 9 toestellen en 9 ‘vrije’ oefeningen, die elk 45 seconden worden gedaan. Alle oefeningen vereisen het bewust aanspannen van de buik- en bekkenspieren. Na de circuitjes sluit je af met een serie buikspieroefeningen op een mat.

Afhankelijk van de fysieke mogelijkheden en beperkingen doe je de oefeningen vaker of rustiger of met een aanpassing op maat die je samen met Evelien hebt bepaald. Als je twee keer per week naar Ladyfit gaat, ben je verzekerd van de fysieke basisconditie die bij jou past. Maar je mag voor het hetzelfde geld ook vier keer komen en er wat harder aan trekken.

Ladyfit Compilatie

Gezond voedingspatroon
Wat voeding betreft kunnen de fitnessklanten bij Evelien ook meerdere kanten op. Er is een breed assortiment van Powerslim afslankproducten. Ladyfit is een officieel verkooppunt van dit merk. Ze hebben een laag koolhydraten- en hoog eiwitgehalte. Sinds 1 maart is het ook mogelijk om een BodySupportprogramma te volgen. In beide gevallen wordt je door Evelien gecoacht. Bodysupport is een programma dat het tot stand brengen van een gezond voedingspatroon tot doel heeft. Zelf probeerde Evelien eerst beide voedingsprogramma’s uit. Haar begeleiding is zodoende op kennis en ervaring gestoeld.

BodySupport is een digitaal programma dat via je computer en/of telefoon wordt aangeboden en dat per 2,5 uur precies voorschrijft wat je eet. Vooraf is op basis van gewicht, lengte, omvang vet- en vochtpercentage bepaald. Daaruit en uit het gestelde doel – 3, 4, 5, 6, 8 kilo afvallen – vloeit voort wat en hoeveel je gaat eten in de drie maanden dat het programma duurt. Je eet doodnormale voedings-middelen uit de supermarkt. Er komen geen dure speciale voedingsmiddelen aan te pas. Je volgt alleen je Bodysupport-voedingsrichtlijn waarin op de gram nauwkeurig staat wat en hoeveel en wanneer. Zo leer je in drie maanden al doende een nieuwe voedingspatroon aan, dat je je zo eigen maakt, dat je er voor altijd mee verder kunt. Je eet om de 2,5 uur, waarvan drie keer een maaltijd en drie keer een tussendoortje. Het is een aanpak van ‘regelmaat, eenvoudig maar smakelijk en voldoende gevarieerd’.

Evelien Kleijenhorst Ladyfit 2015-03-31-01

Evelien Kleijenhorst, initiatiefneemster Ladyfit Zwolle

Deelname aan Ladyfit kost wel iets meer dan bij een ‘gewone’ fitnessclub, maar je hebt er altijd actieve coaching, maatwerk en contacten. Ook is er gelegenheid voor een kop koffie of thee in de zithoek. Daar zijn relevante tijdschriften en literatuur en bovendien geluks- en dilemmakaartjes waaruit je desgewenst een suggestie kunt trekken. Altijd één proefles gratis.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/02/ladyfit-zwolle-draait-al-drie-jaar-met-succes/24794/