Opening huiskamer Youth for Christ in Dieze

YFC TN 18-03-2014Vrijdag 13 maart van zeven tot negen uur in de avond was de officiële opening van de huiskamer van Youth for Christ . U kent Youth for Christ misschien van de pannakooi waarmee we elke woensdagmiddag en donderdagavond in park de Hogenkamp staan.

Naast de activiteiten op straat hadden we al langer het verlangen om jongeren binnen te kunnen ontmoeten. Deze plek hebben we nu gevonden in de huiskamer!

De huiskamer is een plek waar jongeren uit de wijk thuis kunnen zijn. Een huis om binnen te lopen, huiswerk te maken, spelletje te doen, muziek te maken of om te genieten van een avondje GirlzOnly. Zeg maar een tweede thuis en vrijdag was de officiële opening.

YFC jongeren in de huiskamer

Naast het officiële moment waarbij Ashey, één van de jongeren, om half acht het lint doorknipte en we proostten op de huiskamer, was het een avond vol spellen en gezelligheid. Er waren ongeveer 30 jongeren en vrijwilligers die het feest meevierden. In de huiskamer werden spelletjes gespeeld, muziek gemaakt en limbo gedanst. De sfeer was goed, zelfs toen er enige rivaliteit was tijdens de quiz tussen de jongens en de meiden.

YFC huiskamer aan tafel 2Voor de deur stonden de pannakooi en de basket en in de tuin was er plek voor een kampvuurtje. De jongeren konden gedurende de avond lootjes verdienen. Bijvoorbeeld door pannakoning te worden (3x achter elkaar winnen in de pannakooi), de stenen van het muurtje in de huiskamer te tellen en een vragenlijst in te vullen.

YFC buiten met de pannakooiAan het eind van de avond was er een loterij waarbij naast mooie prijzen ook uitjes met de vrijwilligers werden verloot. Zo kon je samen naar de McDonald’s, taarten bakken of borden kapot gooien met een van de vrijwilligers. Als Youth for Christ hebben we lang moeten wachten op de huiskamer, en hebben we veel acties gevoerd om de financiering rond te krijgen. Nu zijn we los! Mocht je zelfs een willen ervaren hoe het er aan toe gaan in de huiskamer, of wil je ook limbo komen dansen?

De huiskamer is open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag vanaf half drie tot half zes en zaterdagmiddag van twee tot half zes. Voor jongeren vanaf 13 jaar op woensdagavond van zeven tot half negen een speciale avond. Er wordt ook één keer in de maand op woensdag vanaf vier uur gekookt. Dit stukje is geschreven door een vrijwilliger van Youth for Christ. Meer informatie op www.yfczwolle.nl/huiskamer.

YFC huiskamer aan tafel

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/08/opening-huiskamer-youth-for-christ-in-dieze/24858/