Voorzitter PKN over kerk en wereld in Oosterkerk

Ds. Karin van den Broeke, preses van de generale synode PKNDominee Karin van den Broeke is voorzitter van de Protestantse Kerk. Op woensdag 22 april is zij om 20.00 uur te gast in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel in de Bagijneweide. Ze gaat praten over een droombeeld van rechtvaardigheid en vrede en wat het belang hiervan is voor kerken.

“Belangrijk is dat mensen leven in de geest van de boodschap zoals die in Bijbelverhalen tot ons komt. Dat mensen zich niet laten vangen door cynisme en verder kijken dan hun eigenbelang,” aldus Karin. “Het gaat om wat mensen raakt, in beweging zet en helpt. Wanneer de kerk daaraan een bijdrage levert, zit je goed. Kerkgroei is mooi, maar nooit als doel op zich”

Zo zette ze zelf onlangs op Twitter de volgende boodschap: “Ik sta op de parkeerplaats van vrouwengevangenis. Straks Paasgroeten aanbieden. Want we geloven in de opstanding.” Via YouTube is een film van de dominee te bekijken met haar mening over samenvoegen van mensen en kerken.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/14/voorzitter-pkn-over-kerk-en-wereld-in-oosterkerk/24935/