Zwolse Buurtsportcoaches in de Nationale Sportweek

Buurtsportcoaches Zwolle TnDeze week gaat de Nationale Sportweek van start! Tot en met 25 april vindt de elfde editie van deze sportieve week plaats. Met diverse activiteiten op scholen, binnen de kinderopvang, bij sportverenigingen en in de buurt wil SportService Zwolle iedereen laten ontdekken hoe leuk het is om te sporten. Als feestelijke afsluiting van deze week vinden op vrijdag 24 april de Koningsspelen plaats.

De Nationale Sportweek en Koningsspelen worden in alle delen van het land georganiseerd, met als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg te laten vinden naar de sportvereniging.

Nationale Sportweek
In Diezerpoort houden de buurtsportcoaches, in samenwerking met Travers, een sportieve en gezonde ochtend voor vrouwen. Woensdag 22 april is er van negen tot twaalf een fittest in Brede School Het Wonderwoud aan de Beukenstraat 83, gevolgd door een wandeling en een Bootcamp in Park de Hogenkamp. Aan het eind van de ochtend krijgen alle deelneemsters een gezonde lunch.

SportService Zwolle heeft voor de nationale sportweek een programma gemaakt voor basisscholen, sportverenigingen, de buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Hiervoor zijn tools ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om de week sportief aan te kleden. De tools zijn voor iedereen toegankelijk en te vinden op www.nationalesportweekzwolle.nl!

Programma Nationale Sportweek Volwassenen

Koningsspelen
Als afsluiting van de Nationale Sportweek wordt op vrijdag 24 april de Koningsspelen georganiseerd. Ruim 13.000 kinderen van 53 Zwolse basisscholen doen hier aan mee! Deze dag wordt gestart met een gezond en feestelijk Koningsontbijt en een gezamenlijke dans op het nummer van Kinderen voor Kinderen: Energie! Het team van SportService Zwolle heeft samen met het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) een Zwolse videoclip gemaakt van deze Koningsspelen dans. Super leuk! Bekijk de videoclip ‘Zwolle vol energie!’ en het programma van deze dag op www.koningsspelenzwolle.nl.

SportService Zwolle organiseert en faciliteert de Koningsspelen, in samenwerking met Zwolse sportverenigingen, Landstede, Deltion College, TAK en andere wijkpartners.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/19/zwolse-buurtsportcoaches-in-de-nationale-sportweek/25000/