Vroege koningsspelen op Springplank en Wonderwoud

Sportdag De Springplank TnHet is sportdag. Alle leerlingen van de brede school in Diezerpoort doen deze donderdag 23 april mee. Samen met Landstede MBO Sport en Bewegen. Dat vertelt Juliët Koersma, gymleerkracht van de school. “We werken het hele seizoen al samen. We ondersteunen elkaar en dat zet zoden aan de dijk. En de studenten van Landstede verzetten veel werk om deze middag tot een succes te maken.”

Ook het weer helpt mee, want alle spelen worden buiten gehouden. De leerlingen van de onderbouw zijn verdeeld in groepjes. Ze zijn onderscheiden met kroontjes en hoedjes. De spelletjes zijn gericht op de jongste leerlingen. Op ballen heen en weer springen bijvoorbeeld. Emma heeft de leiding en dat gaat voortreffelijk.

Sportdag De Springplank 2015-04-23-03

Jonge leerlingen herken je aan de kroontjes of hoedjes

De oudere scholieren zijn onderverdeeld in groepen met namen van de koninklijke familie. Bijvoorbeeld Maxima of prinses Amalia. Hier heeft Thomas de leiding. Hij roept wanneer er van spel verwisseld moet worden. Er zijn spellen waarbij twee groepen onderling strijd leveren. Bijvoorbeeld het rupsspel, waarbij de leerlingen samen een aaneengesloten doek moeten voortbewegen.

Sportdag De Springplank 2015-04-23-02

Tijdens de sportdag zijn er twee pauzespellen, waarbij iedereen even tot rust kan komen. Het maakt dan niet uit wie het beste is. Eén van die pauzespelen is het Gouden ei. Onder leiding van Jeroen moeten de leerlingen een gouden bal in alle holletjes van een eierdoos wippen. En dat valt lang niet mee.

Sportdag De Springplank 2015-04-23-04Uiteindelijk zal één groep de Fair Play-prijs winnen. Dat is de prijs voor die groep die het eerlijkst heeft gespeeld.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/24/vroege-koningsspelen-op-springplank-en-wonderwoud/25071/