Wijzigingen in aanbieden bouwafval en witgoed

ROVA TnDe gemeenteraad van Zwolle heeft besloten dat inwoners van de stad per 1 mei 2015 moeten betalen voor het storten van puin, bouw- en sloopafval. Het door ROVA laten ophalen van wit- en bruingoed is vanaf 1 mei niet meer mogelijk.

Bouw- en sloopafval is afval dat vrijkomt bij de bouw, verbouw of sloop van een woning. Het gaat om onroerende zaken, zoals keukens, sanitair, laminaat en isolatiemateriaal. Puin bestaat uit bakstenen, dakpannen, tegels of (gewapend) beton.

Zwollenaren betalen vanaf 1 mei 2015 voor het storten van bouw- en sloopafval bij het ROVA Milieubrengstation. Het storten van bouw- en sloopafval kost € 18,76 per 100 kilo (inclusief BTW). Het storten van schoon puin € 2,42 per 100 kilo (inclusief BTW).

Wit- en bruingoed
Vanaf 1 mei 2015 haalt ROVA wit- en bruingoed, alle apparaten waar een stekker aan zit, niet meer aan huis op in Zwolle. Bewoners kunnen wit- en bruingoed gratis brengen bij het ROVA Milieubrengstation. Leveranciers van wit- en bruingoed zijn bij aankoop van een nieuw apparaat verplicht het oude apparaat gratis in te nemen. Apparaten (werkend en niet-werkend) kunnen ook worden aangeboden bij Stichting Kringloop Zwolle.

Wat wordt in Zwolle aan huis afgehaald?

  • Grof tuinafval: gebundeld of in tuinzak
  • Grof huishoudelijk afval: Dit is afval dat niet in de ondergrondse container of mini-container past en duidelijk tot de roerende zaken in huis behoort. Het is dus niet vrijgekomen bij bouw- of sloopwerkzaamheden.

Extra controle op bijplaatsen
De gemeente Zwolle zal de komende tijd extra alert zijn op afval dat naast ondergrondse containers wordt neergezet. Inwoners die illegaal afval op straat zetten worden daarvoor beboet.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/29/wijzigingen-in-aanbieden-bouwafval-en-witgoed/25105/